07 Mart 2016 Pazartesi 11:38
Çocukları İçin Ayakkabı Boyuyor

TUNCELİ (AA) - FATMA ÇIRAY - Tuncelili Ayten Konak, ayakkabı boyacılığı yaparak 3 çocuğunun geçimini sağlıyor.

Eşi 5 yıl önce cezaevine giren 48 yaşındaki Ayten Konak, 3 çocuğuyla yalnız başına kaldı. En küçüğü 4, en büyüğü ise 10 yaşında olan 3 kızına hem annelik hem de babalık yapan Konak'ın azmi görenlerin takdirini topluyor.

Sabah iki çocuğunu okula yolladıktan sonra küçük kızı Diren ile boya sandığının başına geçen Konak, çocukları okuldan çıkana kadar ayakkabı boyacılığı yapıyor. Gündüz ayakkabı boyacılığı yapan Konak, çocukları uyuduktan sonra da ertesi gün satmak için lif ve tülbent oyası işliyor.

5 yıldır kendi imkanlarıyla evini geçindirdiğini anlatan Ayten Konak, "Küçük kızım biraz asabi olduğu için herhangi bir işe giremiyorum. Kimseye muhtaç olmamak için de bu işe başladım. Sonuçta çalışmam, 3 çocuğuma bakmam gerekiyor" dedi.

Kimseye muhtaç olmamak için çaba gösterdiğini ifade eden Konak, çocuklarını yetiştirme yurduna vermeyi kabul etmediğini söyledi.

Konak, "Ayakkabı boyuyorum, yaptığım el işlerini satıyorum, mendil satıyorum, tartı yapıyorum. En azından çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum. Böyle yapmasam çocuklarım aç kalır. Her şeyden önce bir anneyim. Çocuklarımı sokağa terk etmek, yurda atmak istemedim. Zorluğu seçtim, mücadele vermek istedim. Ben sağken neden terk edeyim çocuklarımı. Allah bana sağlık verdiği sürece, çocuklarımı kimseye muhtaç etmeyeceğim" diye konuştu.

Küçük çocuğunu bırakacak yeri olmadığı için başka bir iş de yapamadığını belirten Konak, şöyle konuştu:

"Ana sınıfına bırakıyorum ama çocuk durmuyor, huysuz biraz. Ayakkabı boyarken yanımda getiriyorum ama burası da soğuk. Bakacak kimsem de yok. Hangi işe başvurduysam çocuğumdan dolayı kabul etmediler. Kabul etmeyince de bu işi seçmek zorunda kaldım."

Tunceli Valiliğinin 3 ayda bir yardımda bulunduğunu ancak bunun kendilerine yetmediğini ifade eden Konak, çocuklarının masrafından evin ihtiyaçlarına kadar her şeyi tek başına karşıladığını söyledi.

İnsanların kendisine bakış açılarını da değerlendiren Konak, şunları söyledi:

"Çalışmak ayıp değil. Beni, bir kadın olarak dışlamasınlar, kınamasınlar istiyorum. Güzel karşılayan da var, hor gören de var. Ben bunlarla karşılaşıyorum. Yardımcı olsunlar bana. Her şeyden önce ben bir anneyim. Kendimle ilgili sayfayı kapattım. Sadece çocuklarımın okumasını ve güzel bir yerlere gelmesini istiyorum."

Ayten Konak'ı tanıyanlar ve müşterileri ise Konak'a tebriklerini dile getiriyor.

Konak'ın sürekli müşterilerinden Baki Aydoğdu, "Bence işi çok iyi. Bir kadının bu işi yapması, her şeyi başarabileceğini gösterir. Kendi geçimini sağlıyor. Çalışarak kendi geçimini sağlaması çok mükemmel bir şeydir. İnsanlar tarafından da benimseniyor" dedi.


Son Güncelleme: 20.08.2016 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.