02 Aralık 2018 Pazar 14:12
Cumhur İttifakında Karşılıklı Jestler

Cumhur İttifakında Karşılıklı Jestler

2018 yılı Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde yaptıkları ittifak ile büyük başarı yakalayan Ak Parti ve MHP aynı başarıyı ve uyumu yerel seçimlerde de göstermek ve Cumhur İttifakını yerel seçimlerde taşımak için yapılan görüşmelerde çok büyük oranda anlaşma sağlandı. Sadece birkaç ilde görüş ayrılıkları devam ediyor.

Yaklaşık 1 ay önce tıkanma noktasına gelen ve hem MHP hem de Ak Parti genel başkanlarının açıklamaları ile yerel seçimlerde ittifak olmayacağı yönündeki açıklamalar diğer partilerin millet ittifakı görüşmeleri yapması ile birlikte yedinden başladı. Ve yapılan görüşmelerde çok büyük oranda anlaşma sağlandı.

3 Büyük İlde MHP Aday Göstermeyecek

Cumhur ittifakı ile ilgili ilk somut adım geçtiğimiz haftalarda MHP’den gelmişti. İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyeceğini ve AK Parti adayının destekleneceğinin açıklanması ile birlikte Cumhur İttifakında oldukça iyimser ve umutlu bir döneme girilmişti. MHP tarafından yapılan bu jestte karşılık verileceği ise geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Bu doğrultuda Aydın, Erzincan, Osmaniye, Erzincan ve Iğdır’da Ak Partinin daha düşük profilli aday çıkararak MHP’yi destekleyeceği kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Bu anlamda eğer buralarda MHP desteklendiği takdirde yerel seçimlerde millet ittifakı ile MHP arasında büyük bir yarış olacağı ifade edilmektedir. Özellikle son Cumhurbaşkanlığı seçimleri baz alındığında neredeyse her iki ittifakın oy oranlarının birbirine oldukça yakın seyrettiği görülmektedir. Buralarda büyük ölçüde belirleyici olacak olan ise Partilerin aday profilleri olacağı ifade edilmektedir.

Adana ve Mersin’de Anlaşma Yok

Cumhur ittifakının en çok zorlandığı ve anlaşma noktasına gelemediği yerlerin başında ise Adana ve Mersin gelmektedir. Her iki ilde de mevcut belediye başkanlığını korumak isteyen MHP buraları isterken AK Parti tabanı oldukça yüksek oy oranlarına sahip oldukları bu iki ilde de belediye başkanlığını almak istemektedirler. Eğer her iki partinin de buralarda ayrı adaylar çıkarması halinde Millet ittifakının buraları kazanma ihtimali ise son derece yüksek olarak görülmektedir.

Son Güncelleme: 12.12.2018 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.