13 Aralık 2015 Pazar 10:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkes Taşın Altına Elini Koysun

 Toplantıda dünyanın ihtiyaç duyduğu barış ve güvenlik konularının yanı sıra kalkınmaya yönelik uluslararası işbirliğini de ele alacaklarını anlatan Erdoğan, "Güvenlik sorunlarının arttığı, terörizm tehdidinin giderek yaygınlaştığı bir dönemde gerçekleştirilen bu konferans, çok önemlidir" dedi. 

Dünyaya birlik mesajı 

"Uluslararası toplumun ve kuruluşların en fazla sorumluluk üstlenmesi gereken bir süreçten geçiyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Barış ve istikrarı tehdit eden ihtilaflar ile bu ihtilafların ortaya çıkarttığı belirsizlikler istisnasız tüm ülkeleri etkiliyor. Sivil kayıplar ve toplu göç sebebiyle insani boyutu ön plana çıkan bu ihtilafların uluslararası hukuk ve işbirliği çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını arzu ediyoruz. Önümüzdeki dönemde karşı karşıya kalacağımız sınamaların üstesinden hep birlikte hareket ederek gelebiliriz" dedi.Kriz sonrası ilk temas 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaldığı otelde İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile bir araya geldi. Görüşme İran ile olan gerilimin ardından ilk temas olarak dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Cihangiri görüşmesi 20 dakika sürdü. Erdoğan, 'Tarafsızlık Konferansı'nın ardından her ülkeden birer sanatçının yer aldığı konsere katıldı. Türkiye'den Sevcan Orhan, "Türkmen Gelini" adlı türküyü seslendirdi.

Son Güncelleme: 13.12.2015 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.