06 Haziran 2016 Pazartesi 17:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali'nin Cenazesine Gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, cumartesi günü hayatını kaybeden boks dünyasının efsanesi Muhammed Ali'nin ABD'deki cenazesine katılacak

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanların nezdinde de müstesna bir yeri olan Muhammed Ali'nin cenazesine katılmak üzere çarşamba gecesi yola çıkacak.

Erdoğan, Muhammed Ali'nin ABD'deki Müslüman toplumunun liderlerinden İmam Zaid Şakir tarafından Perşembe günü kıldırılacak olan cenaze namazında saf tutacak. Cenaze töreni, Ali'nin doğum yeri olan Kentucky eyaletinin Lousville kentinde düzenlenecek. Ailesi törene tüm dünyadan Muhammed Ali'ye veda etmek isteyen herkesin davetli olduğunu duyurmuştu.

ESKİ ABD BAŞKANI CLİNTON KONUŞMA YAPACAK

Ünlü boksörün cenaze töreninde eski ABD Başkanı Bill Clinton bir konuşma yapacak. Komedyen Billy Crystal ve spor yazarı Bryant Gumbel'ın da birer konuşma yapması bekleniyor. Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen 74 yaşındaki Muhammed Ali'nin "tanımlanamayan doğal nedenlere bağlı septik şok"tan öldüğü açıklanmıştı.

ÜNLÜ BOKSÖRÜN BAŞARI DOLU HİKAYESİ

Muhammed Ali, 1964'te Amerikalı boksör Sonny Liston'ı yenip ilk dünya şampiyonluğunu kazandı. Ali daha sonra üç dünya şampiyonluğu kazanan ilk boksör oldu. 1981'de boksu bırakan sporcu 61 maçından 56'sını kazandı. Sports Illustrated tarafından "Yüzyılın Sporcusu", BBC tarafından da "Yüzyılın Spor Adamı" seçilen Ali, sadece ringdeki yeteneğiyle değil, maçlardan önceki ve sonraki açıklamaları ve iddialı sözleriyle de ünlüydü.

22 YAŞINDA MÜSLÜMAN OLMUŞTU

Öte yandan, boksörün üstadı Ali, 22 yaşında ilk dünya şampiyonluğunu kazandıktan sonra Müslüman oldu ve "kölelik ismim" dediği adını (Cassius Marcellus Clay) değiştirerek Muhammed Ali adını aldı.

Son Güncelleme: 06.06.2016 17:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.