05 Haziran 2016 Pazar 20:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sabahattin Zaim Bir Dava Adamıydı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sabahattin Zaim, hem fikir ve ilim insanı hem de bir dava adamıydı. O hiçbir zaman milletine tepeden bakmadı. Sabahattin Zaim, mütevazi bir akademisyendi." dedi.

Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uzun bir yolun ardından ilk etap hedefine ulaştınız. Başarı sadece bunlar yeterli değildir. Aileniz kendi rızıklarından keserek verdiği destek, hocalarınızın ilimlerinden size olan katkıları olmadan bugünlere gelemezdiniz. Bu yönüyle başarı kollektif ortak bir fedakarlığı gerektiriyor. Aile, üniversite ve öğrenci aynı hedef doğrultusunda tıpkı bir makinin dişlere gibi uyum içinde olduğundan güzel neticeler alınıyor.

Bugün yeni ve zorlu bir kulvara adım atıyorsunuz. Tercihiniz ne olursa olsun hayatın gerçek yüzü ile karşılaşacaksınız. Merhum Sabahattin Zaim arkasında nice önemli eserler bıraktı. Sabahattin Zaim hocamızın ismini taşımak bu üniversitede okuyan öğrencilerimiz için büyük bir onurdur. Sabahattin Zaim, hem fikir ve ilim insanı hem de bir dava adamıydı. O hiçbir zaman milletine tepeden bakmadı. Sabahattin Zaim, mütevazi bir akademisyendi. Gençlerimizin ufkuna açan çalışmalara imza atmıştı. Tıpkı insanlar gibi devletler de geride bıraktıkları ile anılırlar." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 05.06.2016 20:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.