05 Haziran 2016 Pazar 20:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sözde Ermeni Soykırımı Oylaması Yapacak En Son Ülkesiniz

Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey Almanya, bak yine söylüyorum; önce holokostun hesabını vereceksin. Siz, kalkıp da sözde Ermeni soykırımı oylaması yapacak, varsa belki de en son ülkesiniz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sabahattin Zaim Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı mezuniyet törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Afrika kıtasında yaşayanların, Türkleri özlemle bağrına bastığını kaydetti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Afrika'nın neresine gidersek gidelim anlımız ak, başımız dik gidiyoruz. Kıtada tüm yaşayanlar bizi büyük bir hüsnükabulle karşılıyor, muhabbetle, özlemle bağrına basıyorlar. Çünkü kıtanın hiçbir ülkesinde sömürgecilik lekesiyle kirlenmemiş tertemiz bir tarihe sahibiz. Bırakın sömürmeyi, Doğu Afrika'nın özellikle Avrupalı kolonyalistlere karşı verdiği zorlu mücadelede atalarımız bu bölge halklarına tüm imkanlarıyla destek olmuşlar. Ecdadımız kimi zaman ordu göndererek, kimi zaman himaye ederek, kimi zaman da el altından yardım yaparak Afrikalıların hür ve onurlu yaşama iradelerine sahip çıkmıştır. Fakat bugün bize insan hakları vermeye kalkan ülkelerin hepsinin de kıtadaki tarihi kan, gözyaşı, soykırım ve katliamla bezelidir."

Almanya Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ey Almanya, bak yine söylüyorum; önce holokostun hesabını vereceksin. Namibya'da 100 bini aşkın Namibyalıyı nasıl yok ettiniz, nasıl öldürdünüz onun da hesabını vereceksin. Siz, Türkiye'ye veya Türklere parlamentosunda kalkıp da sözde Ermeni soykırımı oylaması yapacak, varsa belki de en son ülkesiniz. Kaldı ki bizim tarihimizde bu noktada zaten bir derdimiz yok, bir sıkıntımız yok. Bizim tarihimiz, katliamlar tarihi değildir. Bizim tarihimiz, merhamet tarihidir, şefkat tarihidir. Aramızdaki fark budur."

Batı ülkelerinin ihtişamının ardında Afrikalıların dramının yattığına ifade eden Erdoğan, "Bugün batı başkentlerinde şahit olduğunuz ihtişamın perdesini şöyle bir kaldırdığınızda altında milyonlarca Afrikalının dramı, göz yaşı olduğunu görürsünüz. Berlin'in, Paris'in, Brüksel'in şık kaldırımlarının altında Afrikalıların canı, kanı, emeği ve alın teri vardır." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 05.06.2016 20:23
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.