18 Ocak 2016 Pazartesi 16:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 100 Bin Liralık Suç Duyurusu

Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yaptığı yaptığı konuşmaya yer verilen  dilekçede, ifadeleri nedeniyle 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde  düzenlenen "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği ileri sürüldü.
 
 Dilekçede, "Cumhurbaşkanına hakaret" eden kişinin bir yıldan dört yıla  kadar hapis cezası ile cezalandırıldığı, suçun alenen işlenmesi halinde ise  verilecek cezanın altıda biri oranında artırıldığı hatırlatıldı.
 
"Şüphelinin son zamanlarda yaptığı tüm konuşmalarındaki hitap, belirli  bir amaç doğrultusunda, ısrarlı bir şekilde hakaret kastı ile hareket ettiğinin  açık bir göstergesidir" vurgusu yapılan dilekçede, "Şüpheli, söz konusu ve suç  teşkil eden ifadeleri ısrarlı bir şekilde kullanacağını da beyan etmesi, hakaret  kastının yoğunluğunu gösteren bir diğer husus olarak değerlendirilmelidir"  ifadeleri kullanıldı.
 
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının düşünce ve ifade hürriyeti  çerçevesinde değerlendirilmesinin mümkün olmadığı öne sürülen dilekçede,  "Şüphelinin, şikayet konusu açıklamaları, iftira, küfür, onur, şeref ve  saygınlığı zedeleyici söz ve beyanlar mahiyetinde olduğundan hukuken himaye  edilmesi mümkün değildir" değerlendirmesi yapıldı.
 
 Dilekçede, şunlar kaydedildi:
 
"Şüpheli, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımızı hedef alarak yaptığı  paylaşımlarla Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı onur şeref ve saygınlığını rencide  edici ifadeler kullanmış, kişiliği, saygınlığı ve itibarını hedef alınarak atılı  suçu alenen işlemiştir.

Aleniyet, hakaret suçunun belirsiz sayıdaki kimse  tarafından bilinip görülebileceği şekilde işlenmesidir. Kurultayda topluluk  önünde yapılan konuşma suça konu ifadelerin birçok kişiye ulaştığı açık  olduğundan aleniyet unsuru gerçekleşmiş olup somut olayda suçun nitelikli hali  olan ikinci fırkasının uygulanması gerekir.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde manevi tazminat davası açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Kongresi'nde kendisiyle ilgili sarf ettiği sözlerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatları aracılığıyla adli makamlara başvuruda bulundu.

Erdoğan'ın 100 bin TL manevi tazminat talebinde bulunduğu öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kongredeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "diktatör" olarak suçlamıştı.

Son Güncelleme: 13.08.2016 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.