17 Mayıs 2016 Salı 23:11
DAEŞ'e büyük darbe vuruldu

güvenlik güçlerinin, Enbar vilayetinde yürüttüğü operasyonlarda ilerleme kaydederek, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu 7 köyde kontrolü sağladığı bildirildi.

El-Cezire Operasyonları Komutanı Orgeneral Ali İbrahim Debun, Irak güvenlik güçleri ile aşiret mensuplarının Bağdadi nahiyesinin kuzeydoğusundaki El-Cevdefiye, Ebla, Es-Savir ve Ebul Ula köylerini DAEŞ'ten geri aldığını belirtti.

Debun, 4 köyün ele geçirildiği operasyonda 23 DAEŞ militanının öldürüldüğünü, intihar eylemcilerinin kullandığı bomba yüklü iki aracın imha edildiğini kaydetti.

Rutbe ilçesinin doğusunda DAEŞ'in kontrolündeki Ermile, El-Elmaniye, Ed-Duraime köyleri ile Ed-Daba bölgesinde de kontrolün sağladığı bildirildi.

Rutbe Kaymakamı İmad ed-Duleymi ise operasyonlarda intihar eylemcilerinin kullandığı bomba yüklü 3 aracın imha edildiğini, 2 intihar eylemcisinin öldürüldüğünü kaydeden Duleymi, bir binaya yerleştirilen bombaların infilak etmesi sonucu 5 emniyet mensubunun hayatını kaybettiğini ifade etti.

Son Güncelleme: 17.05.2016 23:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.