07 Eylül 2015 Pazartesi 04:41
Dağlıca'da Hain Saldırı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesi Gürkavak mevkisi Rahmo Tepesi güneyinde bölgesinde yola döşenen mayın, askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatıldı.

Meydana gelen patlama ve ardından bölgede sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmalarda şehit ve yaralıların olduğu belirtildi.

Olay yerinde askeri konvoyun geçişinden önce gerekli çalışmanın yapıldığı ve bulunan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirildiği ancak patlamaya yol açan mayınların sonradan döşendiği ortaya çıktı.

Yaralıların Hakkari ve Van'daki hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.

GENELKURMAY'DAN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Hain saldırı Pazar günü gündüz saat 15:00'da yaşanırken, Genelkurmay Başkanlığı saldırıdan 12 saat sonra gece 02:30'da bir açıklama yaptı. Ancak açıklamada şehit ve yaralı sayısına ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan yoğun hava harekâtı ile yurtdışındaki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin ateş altına alınması neticesinde ağır hasar ve zayiat verdirilmesini müteakip yurtiçindeki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verilmiştir.

Özellikle Hakkâri bölgesinde Bölücü Terör örgütü tarafından menfez ve köprülerin tahribi ve yollara El Yapımı Patlayıcıların döşenmesi nedeniyle halkımızın ulaşım imkanları kısıtlanmıştır. Bölge halkımızın güven ve huzur içinde ulaşımına imkan vermek maksadıyla 04 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlatılan operasyonlar dağlık alanda ve yollarda aralıksız devam etmektedir.

 

 

06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.

Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Bölgede operasyon devam etmekte olup müteakip gelişmeler hakkında bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

2 ZIRHLI ARAÇ PARÇALANDI

Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere  ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Olayda yaralanan askerlerden 6'sı Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. patlamanın ardından çıkan çatışmada yaralanan G.Ö., C.A., İ.H.Ö., Ö.İ., A.Ş.K. ve M.İ. isimli askerler, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Şiddetli yağmur nedeniyle helikopter kalkamadığı için yaralıların burada tedavi edildiği belirtildi.

ERDOĞAN CANLI YAYINDA AÇIKLADI

ATV ve A Haber'in ortak canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda artan terör olaylarını yorumlarken bu ifadeleri kullandı:
"Eğer 400 milletvekili alınsaydı, durum bugün çok daha farklı olurdu"
Erdoğan'ın açıklamalarının tamamı için tıklayın...

 

GÜNEYDOĞU'DA DAĞLICA ALARMI

Şehit ve yaralı haberlerinin gelmesi ile birlikte Hakkari’de de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Her ihtimale karşı hastane önünde yoğun güvenlik önlemleri alınarak çok sayıda ambulans ise hazırda bekletildi.

 

TERÖRİSTLERDEN ÖLENLER VAR

Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi.

Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari'de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

MAYINLARI YENİ DÖŞEMİŞLER

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısının  gerçekleştiği bölgede, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) önceki gün yaptığı  çalışmada 2 el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneğini imha ettiği, saldırıda  kullanılan mayının ise yola yeni döşendiği tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, TSK bölgede mayın arama  çalışmalarını sık sık tekrar ediyor, saldırının düzenlendiği Yüksekova ilçesinin  Dağlıca ile Yeşiltaş arasındaki bölgesinde de bu çalışmalar yürütüldü.

Önceki gün yapılan aramada, 2 EYP düzeneğinin belirlendiği, bunların  güvenlik güçlerince imha edildiği ve bölgenin temizlendiği kaydedildi.

 Akşam saatlerinde zırhlı araçların geçişi sırasında infilak ettirilen  mayının ise terör örgütü PKK mensuplarınca yola yeni döşendiğinin tespit edildiği  vurgulandı.

Bölgede hava operasyonlarının elverişsiz hava şartlarına rağmen devam  ettiği bildirildi.

 

BAŞBAKAN GÜVENLİK TOPLANTISI İÇİN ANKARA’YA DÖNDÜ


Bu arada Türkiye ile Hollanda arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçını Konya’da izleyen Başbakan Davutoğlu, karşılaşma süresince sık sık telefonla görüştü.

Maçın son dakikalarında statdan ayrılan Başbakan Davutoğlu’nun Dağlıca’daki saldırı nedeniyle uçakla Ankara’ya geçerek Güvenlik Toplantısı'nda kurmaylarıyla bir araya geldi.

 

HAKKARİ VALİSİ CANBOLAT: ŞEHİT VE YARALILAR VAR

İhlas Haber Ajansı'nın telefonla ulaştığı Hakkari Valisi Yakup Canbolat şehit ve yaralıların olduğunu söyledi. 

Dağlıca'da 3 günden bu yana devam eden çatışma bölgesine giden Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç'ın (TTZA) geçişi sırasında patlama meydana geldi.

İHA'nın telefonla ulaştığı Hakkari Valisi Yakup Canbolat şehit ve yaralıların olduğunu söyledi.

F-16'LAR HAVALANDI, 13 HEDEF VURULDU !

Dağlıca'daki saldırının ardından başlatılan hava operasyonlarında ilk etapta hedeflenen 13 nokta vuruldu.

Hava şartlarının elverişsiz olmasına rağmen F-16 ve F-4 uçaklarıyla, terör örgütü gruplarına yönelik 13 hedef noktasının vurulduğu ve çok sayıda terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

Hakkari'nin ​Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde akşam saatlerinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı zırhlı araçların geçişi esnasında infilak ettirilmiş, olayda şehit ve yaralıların olduğu bildirilmişti.

HAİN SALDIRI YABANCI BASINDA

Reuters'ın PKK'li kaynaklardan aldığı bilgiye göre saldırıda 15 askerin şehit olduğu belirtildi.

DAHA ÖNCE 20 ŞEHİT VERMİŞTİK

PKK’lilerin 19 Haziran 2012’de Dağlıca’da düzenlediği saldırıda 8 asker şehit olmuştu.

21 Ekim 2007’de yine Dağlıca’da 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmıştı.

PKK’nin Hakkâri’nin Çukurca ilçesi Kekliktepe bölgesinde bulunan askeri birliğe 19 Ekim 2011’de düzenlediği saldırıda ise 24 asker şehit olmuştu.

SPOR CAMİASINDAN DA BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI GELDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, Hakkari'deki terör saldırısında şehit düşen askerler için internet sitelerinden başsağlığı mesajı yayımladı.

 

TFF'nin başsağlığı mesajında, "Acımız büyük" denilerek, şunlar kaydedildi:

"Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde düzenlenen terör saldırısı ve ardından bölgede sürdürülen operasyon sırasında çok sayıda askerimizin şehit ve yaralı olduğunu derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, aileleri, sevenleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileriz." 

 

Fenerbahçe Kulübü'nün başsağlığı mesajında, "Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde teröristlerce gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, geride bıraktıkları yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Son zamanlarda artan bu terör olaylarını bir kez daha şiddetle kınıyor, yaşanan saldırılarda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan askerlerimize acil şifalar, başta şehitlerimizin yakınları olmak üzere tüm ulusumuza ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileriz" denildi. 

Galatasaray Kulübü ise mesajında, "Galatasaray Kulübü olarak, sporcularımızın başarılarını, milli takımlarımızın zaferlerini paylaşmak; millet olarak, ülke olarak mutlulukta bir olmak arzusundayız. Ancak art arda yaşanan büyük acılar ne yazık ki buna müsaade etmiyor. Gün acıda bir olma, gün el ele vererek yaşanan bu acılara son verme günü olsun. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

 

Son Güncelleme: 18.07.2017 21:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.