10 Mayıs 2016 Salı 19:08
Daka, Çatak'ta Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

VAN (AA) - Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Çatak'ta analiz konulu seminer düzenleyerek katılımcıları bilgilendirdi.

Atatürk Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantı, DAKA Planlama Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay başkanlığında 11 kişiden oluşan ekiple yapıldı.

Çatak için önerilen projeler hakkında detaylı bilgi veren Çakay, "Çatak bizim için çok önemli bir bölge. 11 çalışma arkadaşlarımızla beraber sizlerle birlikteyiz. DAKA tarafından 3 tür destek veriliyor. Bu yıl turizm ve eğitim projelerini ön plana alıyoruz. Öncelikli projelerin başında Van-Çatak-Habur karayolu projesinin hayata geçirilmesi, Kanispi Ceviz, Bal, Alabalık ve Doğa Festivalinin her yıl düzenli şekilde yapılması, rafting, kayak gibi spor projeleri ile ilçenin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi ilçenin kalkınması için çok büyük önem arz etmektedir. Devletimiz tarafından sunulan imkanlara dikkat çekerek, bu imkanlardan yeterince yararlanılması açısından tanıtım toplantısının yararlı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Toplantı, birim uzmanı İbrahim Erken tarafından sunum yapılması ve soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.

Toplantıya, İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Belediye Başkanı Celalettin Bartu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, kurum amirleri, ilçe proje ekibi, sivil toplum örgütü temsilcileri, lise ve ortaokul müdürleri katıldı.

Daka, Çatak'ta Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Daka, Çatak'ta Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.