19 Temmuz 2016 Salı 09:43
Darbe Girişimine Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

AĞRI   Ağrı'nın Patnos ilçesinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini aralıksız sürdürüyor.

Menderes Caddesi eski Hükümet Konağı yanındaki açık otoparkta toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak kaymakamlık binasına kadar yürüdü. Burada, İlçe Müftüsü Lütfi Kocatürk, dua etti.

Patnos Kaymakamı Engin Yalçın, yaptığı konuşmada, ortaya konulan iradeden dolayı vatandaşlara teşekkür ederek, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke yönetiminde yer almasından itibaren bağımsızlığını, onurunu, şerefini ve istikrarını koruyor." dedi.

Darbe girişimine karşı halkın canını ortaya koyduğunu vurgulayan Engin, şöyle konuştu:

"O gün hepimiz, ölümü göze alarak buraya geldik ve buraları asla alamayacaklarını gösterdik. Telefonla konuştuğum alay komutanımız, emniyet müdürümüz, 'bizlerde herhangi bir sıkıntı yok, hepimiz devletimizin, milletimizin yanındayız' dediler. Buna rağmen sözde darbenin karşısına dikilerek hükümet konağını koruyan Patnoslu hemşehrilerimi teker teker kucaklıyorum ve göstermiş oldukları dik duruş için hepsini selamlıyorum."

Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay da darbe girişimi olduğu gece camilerde sela ve ezan okunduğunu anımsattı.

Akbay, "Belediye araçlarımızla bu işin önünde durmak adına tüm makine parkımızla bu bölgeyi sardık. Bu girişimi yaptıktan sonra karşı tarafı etkiledik, bunu bilmenizi isteriz." ifadelerini kullandı.

Milleti birbirilerine düşürmeye çalıştıklarını ancak başarılı olmadıklarını kaydeden Akbay, şöyle devam etti:

"Devletin, milletin parasıyla, devletin, milletin gücüyle Ankara'nın, İstanbul'un ortasında imanlı yürekli insanları katlettiler. Bunları yapan adamlar, bu memlekette yıllardır İslam ve Kuran ile vatandaşları kandırıyor. Dolayısıyla biz memleketimize ve imanımıza sahip çıkacağız. Yarın mahşerde yüce Allah'ın huzuruna çıktığımızda diyeceğiz ki 'imanımızla, yüreğimizle, vicdanımızla bu işte taraf olduk. Biz bu işin önüne taş koyduk. Canımızı koyduk. Bu şekilde davranmak suretiyle Hak'kın yanında yer aldık.' Alay komutanımız bana 'ben bu milletin evladıyım. Bu milletin çocuğuyum. Milletime ihanet edenin kafasına sıkacağım. Eğer içeride silah sesi gelirse oradakilere anons ettirin, korkmasınlar, ben, buradaki şerefsizleri öldüreceğim' dedi."

Daha sonra Ağrı Valisi Musa Işın, telefonla bağlanarak Patnos halkını tebrik etti.

Darbeci zihniyetin halk tarafından çökertildiğini belirten Işın, "Kahraman Patnosluların ve Ağrılıların ve bütün Türkiye'nin sayesinde ilk kez bir darbe, halkın ayağa kalkmasıyla son bulmuştur. Sizleri canı gönülden kutluyorum." dedi.

Son Güncelleme: 19.07.2016 11:22
Anahtar Kelimeler:
Darbe GirişimiPatnosTepki
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.