05 Haziran 2016 Pazar 18:23
Darende'de Ramazan Hazırlıkları

MALATYA (AA) - Darende Müftüsü Ahmet Varol, 11 ayın sultanı ramazanın, ruhuna uyguna olarak vatandaşlarca idrak edilmesi için her türlü hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan öncesinde 2'si sözleşmeli, 9 görevlinin daha ilçede halen boş bulunan camilere görevlendirildiğini belirterek, yeni atama ve görevlendirmelerle vatandaşların ibadetlerini yaparken uzak yerlere gitmelerinin önüne geçildiğini kaydetti.

Müftü Varol, görevlisi olmayan 20 caminin asgari düzeyde nüfus bulunan mezralardan oluştuğunu dile getirerek, "Darende'de yıllardan beri devam eden hatimle teravih namazı kılma geleneği 1 camimizde sürdürülüyor. Hacı Bekir Camisi'nde bu yıl da görevlilerimiz tarafından teravih namazı kıldırılacak. Ayrıca her camide mukabele okunacak." dedi.

Merkezi sistemle öğlen ve teravih namazından önce vaaz verildiğini duyuran Varol, ayrıca içinde oruçla ilgili aydınlatıcı birçok bilgiyle imsakiyeleri camilerde vatandaşlara dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.