26 Ağustos 2014 Salı 18:26
Dekandan Gazze'ye destek eylemi

Dünya genelinde ALS hastalığına dikkat çekmek amacıyla başlatılan ve hızla yayılan, Türkiye ve KKTC’den de birçok ünlü ismin katılım gösterdiği “Ice Bucket Challenge (Bir Kova Buz)” kampanyası devam ederken, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan da Gazze’deki katliama dikkat çekmek amacıyla bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

DAÜ İletişim Fakültesi önünde gerçekleştirdiği eylemde Prof. Dr. İrvan, başından aşağıya bir kova toprak dökerek Gazze ile ilgili bir protesto eylemi yaptı.



Prof. Dr. İrvan eylemi gerçekleştirdiği sırada şu açıklamalarda bulundu:



“Ben Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan. Bugün burada, İsrail’in Gazze’ye yönelik olarak 8 Temmuz’da başlattığı insanlık dışı saldırıları protesto etmek ve Gazze’deki katliama dikkati çekmek için barışçıl bir protesto eylemi gerçekleştireceğim.



İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu bugüne kadar çoğu çocuk ve kadın 2 binden fazla masum Filistin’li ölmüş, 10 binden fazlası yaralanmış ve binlerce ev yıkılmıştır. İsrail’e; Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarını derhal durdurma ve Gazze üzerindeki ablukayı kaldırma çağrısı yapıyorum. Birleşmiş Milletlere; İsrail saldırganlığını durdurmak için sözde değil özde girişim yapma çağrısı yapıyorum. Gazze’deki katliama daha fazla seyirci kalmayınız.



Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, meşru savunma hakkı gibi gerekçelerle İsrail saldırganlığına destek veren tüm devletlere; desteklerini geri çekme ve İsrail’i durdurma çağrısı yapıyorum. Bu saldırganlığın hiçbir mazereti olamaz.Filistinli öğrencim Ghada aracılığıyla Gazze’de yaşam mücadelesi veren tüm Filistinlilere sesleniyorum. Kalbimiz sizinle.

Sosyal medya üzerinden başlatılan Gazze İçin Bir Kova Toprak eylemine ben de katılıyorum.”



DAÜ Rektörü Prof. Dr. Öztoprak’a ve Öğretim Üyelerine Çağrı:



DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrvan, eylemi sırasında DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve DAÜ öğretim üyelerine de eyleme katılmaları konusunda davette bulundu.



“Gazze’de süren katliama vicdan sahibi hiç kimse sessiz kalamaz. Buradan, DAÜ’nün değerli rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak’ı ve değerli öğretim üyelerini de bu protesto eylemine katılmaya davet ediyorum.” şeklinde konuşan Prof. Dr. İrvan, Kıbrıs Türk Medyası’ndan gazetecilere de seslenerek “Kıbrıs Türk medyasından değerli gazeteci dostları da eyleme katılmaya ve dünyaya barışçıl bir mesaj vermeye davet ediyorum.” dedi.



Prof. Dr. İrvan; “GAZZE İÇİN ÖZGÜRLÜK, FREEDOM FOR GAZA” diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 26.08.2014 18:26
Anahtar Kelimeler:
DestekEylemiGazzeyeDekandan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.