11 Ağustos 2016 Perşembe 11:15
Demokrasi Nöbetinin Son Günün De Meydanlar Doluydu

 Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis'te vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı sürdürdüğü "demokrasi nöbeti" sona erdi.

Gaziantep'te ellerinde Türk bayraklarıyla Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen ve FETÖ aleyhine slogan atan vatandaşlar, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua etti.

Yatsı namazını alanda kılan vatandaşlara, Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerince yemek ikram edildi.

Gruptan bir kişi, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kuklasını temsili darağacına astı.

Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Oğul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerinden çıkabilen 480 engelli vatandaşın hazırlanan çizelgeye göre demokrasi nöbeti tuttuğunu söyledi.

Engelli üyeleriyle yaklaşık 25 gün nöbet tuttuklarını belirten Oğul, "Burada demokrasi nöbeti tutuyoruz. Vatan nöbeti tutuyoruz. Meydan nöbeti tutuyoruz. Gaziantep'in nöbetini tutuyoruz. Fiziksel Engelliler Derneği olarak bizden 365 gün nöbet tutmamız istense yine nöbet tutarız." diye konuştu.

Nöbete, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Haliliye Belediyesi tarafından Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni Al Gel" etkinliğine katılan çok sayıda vatandaş, yatsı namazını kıldı.

Etkinlikte, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Çocuklar ve kadınların da katıldığı demokrasi nöbetinde, FETÖ aleyhine sloganlar atıldı.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbeti tutanlara yönelik konuşmalarını dev ekranlardan izledi.

- Malatya

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, meydanda çalınan mehter marşları ve ilahilere eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, platforma çıkarak halkı selamladı.

Çakır, FETÖ'nün darbe girişimine karşı dik durarak darbeyi engelleyenlere teşekkür etti.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın konuşmalarını alanda kurulan dev ekrandan izledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetine yer verilen ve dualar edilen programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay katıldı.

- Adıyaman

Adıyaman'da Valilik önündeki meydana Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan posterleriyle gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

Katılımcılar, Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi.

Aralarında Suriyelilerin de bulunduğu çok sayıda kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün dua ettirdiği programda Vali Abdullah Erin, Adıyaman'ın demokrasi nöbetlerinde şanlı geçmişine, tarihine, kültürüne, birliğine ve beraberliğine yakışır bir tavır sergilediğini ifade etti.

- Kilis

Kilis'te, Valilik ve belediye yetkililerinin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan farklı etnik kökenlere mensup kişiler, slogan atarak tekbir getirdi.

Vatandaşlar, Valiliğin kurduğu "demokrasi standı"nda, darbe girişimiyle ilgili düşüncelerini yazdı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının konseri ve ilahi dinletisine de yer verilen etkinliğe katılanlara, Türk Kızılayı tarafından ikramlarda bulunuldu.

Son Güncelleme: 11.08.2016 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.