10 Haziran 2016 Cuma 15:13
Deniz Seki'ye Takipsizlik

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde uyuşturucu kullanma ve başkalarına temin etme suçundan tutuklu bulunan şarkıcı Deniz Seki hakkında " Denizin Dibi " isimli kitabı nedeniyle açılan soruşturma takipsizlik kararıyla sonuçlandı.

Ameliyatla cinsiyet değiştirerek kadın olduktan sonra Seki'nin bulunduğu cezaevine sevk edilen D.Ç. isimli mahkum, Seki'nin yazdığı "Denizin Dibi" isimli kitapta kendisinden bahsederek "Özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "Hakaret" suçlarını işlediğini öne sürerek Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Eşini öldürdüğü için sanatçı Deniz Seki ile aynı cezaevinde hükümlü olan D.Ç, Seki'nin yazdığı "Denizin Dibi " isimli kitabının 106. sayfasında, isim vermeyerek kendi hikayesini anlattığını iddia etti. " Özel hayatın gizliliğini ihlal " ve "Hareket" suçlarını işlediği iddia edilen Seki hakkında soruşturma tamamlandı.

Bakırköy Basın Suçları Savcısı Ertuğrul Sarıyar, soruşturma ile ilgili olarak takipsizlik kararı verdi. Kitabın şikayete konu edilen bölümünde şikayetçinin adının geçmediği, hakaret içeren ifadeler bulunmadığı, ayrıca şikayete konu edilen bölümün kitabın yeni baskısından çıkarıldığının ifade edildiği, kararda, "Özel hayatın gizliliğinin ihlal suçunun işlendiğine dair kesin, inandırıcı, şüpheden uzak ve kamu davası açmaya yeterli delil bulunmadığı" belirtildi.

Son Güncelleme: 10.06.2016 15:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.