10 Mayıs 2016 Salı 11:38
Denizbank'ın İlk Çeyrek Net Karı 301 Milyon Tl Seviyesinde

 DenizBank’ın ilk çeyrek net karı yıllık yüzde 12 artış ile 301 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

DenizBank açıklamasında görüşlerine yer verilen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Türkiye'nin 81 ilinde ve yurt dışında toplamda 738 şube ve 15 bine yakın çalışan ile faaliyet gösteren bankanın aktiflerinin bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 16 artışla, 115 milyar TL seviyesine yükseldiğini bildirdi.

DenizBank'ın 2016 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda mevduatını 74,2 milyar TL'ye, toplam kredilerini 103,8 milyar TL'ye, 2015’in ilk çeyreğinden bu yana müşteri sayısını da 1 milyona yaklaşan artışla 9,3 milyon kişiye çıkardığını kaydeden Ateş, bankanın ilk çeyrek net karının da yıllık yüzde 12 artış ile 301 milyon TL seviyesinde gerçekleştiğini ifade etti.

DenizBank’ın sağlam finansal yapısının Sberbank ile daha da güçlendiğini aktaran Ateş, "2015 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanan 550 milyon TL’lik nakit sermaye artışı ile sermaye benzeri kredi dahil özkaynaklarımız konsolide bazda yıllık yüzde 16 oranında büyüyerek 13,5 milyar TL’ye yükseldi" ifadelerini kullandı.

Ateş, Sberbank’ın bu konuda desteğini sürdüğünü belirterek, 2016 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanmak üzere 750 milyon TL’lik nakit sermaye artışı sürecinin de devam ettiğini dile getirdi.

 

-"Tarım ve KOBİ bankacılığı başta olmak üzere ekonomiye kaynak aktarmayı sürdüreceğiz"

 

Sürdürülebilir ekonomik büyümede stratejik role sahip tarım ve KOBİ sektörlerine özel önem verdiklerini ifade eden Ateş, bu alanlardaki öncü faaliyetlerini, Türkiye’ye hizmet olarak gördüklerinin altını çizdi.

Ateş, KOBİ bankacılığı alanında hayata geçirdikleri yenilikçi iş modelinin başarısının gerek sektör gerekse uluslararası saygın bir platformda tescillenmiş olmasından mutluluk duyduklarını kaydetti.

DenizBank’ın Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu her alanda aktif biçimde var olmayı sürdürdüğünü de vurgulayan Ateş, şunları kaydetti:

"DenizBank olarak, öncüsü olduğumuz tarım yolculuğunda 1 milyonu aşan üretici müşterimiz, 6,2 milyar TL’ye ulaşan tarım kredimiz ve özel bankalar arasında yüzde 30’a yaklaşan pazar payımız ile liderliğimizi bu yıl da devam ettirdik. Aynı şekilde KOBİ bankacılığında da hizmet verdiğimiz müşteri sayısını yaklaşık 1,3 milyona, toplam kredi tutarını da 18 milyar TL’ye çıkartarak sektörün üzerinde performans sergiledik"

Ateş, yeni neslin veri saklama alışkanlığını ve hız konusundaki duyarlılığını göz önünde bulundurarak inovasyona dayalı yeni ürün ve uygulamaları bu dönemde de kullanıcılara sunmaya devam ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda, "Deniz Kabuğu" isimli bulut bankacılık uygulamasını hayata geçirdiklerini kaydeden Ateş, söz konusu uygulamanın bankacılık hizmetlerini müşterilerinin cebine sığdırdıkları yeni nesil bir mobil bankacılık servisi olduğunu dile getirdi.

Ateş, "Deniz Kabuğu" uygulamalarının yanında "Yihu", "Kumsal" gibi inovasyon odaklı mobil uygulamaları da müşterilerine sunduklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 10.05.2016 18:53
Anahtar Kelimeler:
Denizbank
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.