14 Ağustos 2018 Salı 14:05
Denizde Kaybolan Ağrılı Genci Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Zonguldak'ta, sahilde dalgalara kapılarak denizde kaybolan genç için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Ağrı'dan Zonguldak'a yaklaşık bir ay önce çalışmaya gelen ve iki gün önce dalgalara kapılarak denizde kaybolan Hayrettin Taşdemir'i (19) bulmak için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin yanı sıra sahil güvenlik personelinin de katılımıyla helikopter destekli arama çalışması yapılıyor.

Öte yandan sahile gelen ve umutlu bekleyişini sürdüren gencin yakınlarının ihtiyaçları Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi tarafından karşılanıyor.

Hayrettin Taşdemir'in akrabası İsmet Akan, yaptığı açıklamada, dört gündür umutla yeğeninin bulunmasını beklediklerini söyledi.

Yeğeninin kaybolduğu gün denizde dalganın çok olduğunu belirterek, "Ertesi gün dalgıçlar da gelerek yeğenimi aramaya başladılar ama henüz bulamadılar. Çalışmalar iyi gidiyor. Helikopter de çalışmalara destek veriyor. Bizi valimiz, milletvekilimiz yalnız bırakmadı." dedi.

Olay

Ağrı'dan Zonguldak'a yaklaşık bir ay önce çalışmaya gelen Hayrettin Taşdemir (19), ağabeyi Ferman Taşdemir (21) ve Gökan K. (17), 10 Ağustos'ta Terakki Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi Kızlar Plajı mevkisinde denize girmek için sahile gelmiş, deniz kenarında bekleyen Hayrettin Taşdemir ve Gökan K. bir anda dalgalara kapılmış, Gökan K. çevredeki vatandaşlar tarafından kıyıya çıkarılırken, Hayrettin Taşdemir dalgalara kapılarak gözden kaybolmuştu.

Durumun bildirilmesinin ardından, AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu palamar ekipleri, genci arama çalışması başlatmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.