07 Haziran 2022 Salı 00:09
Denize girenleri telaş sardı

Turizm kenti Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde denize girenlerin üzerine zifti anımsatan siyah madde yapıştı. Aynı maddenin Belek ve Lara sahillerinde de görüldüğü belirtildi.

Turizm kenti Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde öğleden sonra zifti anımsatan siyah madde şaşkınlığı yaşandı. Denize giren ve kıyıda yürüyenlerin ayaklarına ve vücutlarının çeşitli yerlerine siyah madde yapıştı. Her gelenin aynı manzarayla karşılaşması nedeniyle, hafta sonu olmasına rağmen sahil kısa sürede boşaldı. Ayakları ve elleri siyah maddeyle kaplanan vatandaşlar ıslak mendil, dezenfektan ve sabun ile o maddeyi temizlemeye çalıştı. Kumsala serilen havlu ve oturanların kıyafetleri de siyah madde oldu. Gözle görülmeyen, suda ve kıyıda bulaşan maddenin 2-3 gündür Antalya kıyılarında görüldüğü öğrenildi.

İnceleme başlatıldı

Sahillerdeki görüntüyle ilgili Çevre ve Şehircilik, İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldığı bildirildi. Maddenin uluslararası sulardan gelebileceğini ya da bir gemiden gelmiş olabileceği değerlendirilirken, kaynağının henüz belirlenemediği, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle koordineli çalıştıkları bildirildi. İlk bakışta zifte benzeyen maddeden örnek alınarak analiz için laboratuvara gönderildiği öğrenildi.

"Antalya için bir şansızlık oldu"

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Tam turizm sezonu başlarken Antalya için bir şansızlık oldu. Bizim ülkemizden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen açıkta bir yerde geminin sintine suyu da olabilir. Kış döneminde bilindiği üzere Suriye bölgesinde bir sızıntı oldu. Onun uzantıları da olabilir. İnsanlar denize giriyor ama nadir de olsa bulaşmalar var, hoş bir şey değil” dedi.

"Mazot olduğunu söylediler"

Öte yandan bazı vatandaşlar yaşananları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Bir görüntüde elleri ve ayakları simsiyah olan çocuğun, babasının telkinlerine rağmen ağladığı görüldü. Rus uyruklu Lilya Başarova, “Denize geldik ama suda mazot olduğu söylendi. Denize girmedik ama ellerimiz siyah oldu. Şu an denize giremiyoruz” dedi.

"Kızım simsiyah oldu"

Ailesiyle sahile gelen Levent Şimşek, “İlk başta gelenler ayaklarına bir şeyin bulaştığını söylediler. Güneş yağıyla çıkardılar. Normal suda görünmüyor ama kıyıda ayaklarımıza, ellerimize bulaştı. Kızım simsiyah oldu. Dezenfektan ve sabunlu suyla temizleyebildik. Bu maddenin ardından kimse denize girmiyor” diye konuştu.

"Kıyıda ayaklarımıza bulaştı"

Elleri simsiyah olan İsmail Kara, “Ellerim gres yağı gibi bir şey oldu. Zift mi ne bilemiyorum. İkisinden biri, suyun içinde oldu. Kıyıda ayaklarımıza bulaştı. Bir şekilde çıkarmaya çalışacağız, durumumuz kötü” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
KonyaaltıAntalyaDeniz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.