01 Temmuz 2016 Cuma 16:53
'Devletin Şefkatli Eli' Projesiyle Yetimlerin Yüzü Güldü

MALATYA (AA) - Yeşilyurt Kaymakamlığı, "Devletin Şefkatli Eli" projesi kapsamında babası olmayan çocuklara Ramazan Bayramı öncesinde giyim yardımında bulundu.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört yıldır kaymakamlık olarak ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan Bayramı öncesi giyim yardımı yaptıklarını belirterek, bu yıl da "Devletin Şefkatli Eli" projesi kapsamında yaklaşık 650 çocuk ile annesine bayram öncesi giyim yardımında bulunduklarını söyledi.

Babahanoğlu, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) kayıtlı dosya sahibi ailelerden babası vefat eden, kalıcı sağlık sorunu olan veya cezaevinde bulunan aile reislerinin eş ve çocuklarına giyim yardımları yaptıklarını kaydetti.

Proje kapsamında öksüz ve yetim çocuklarla onların ailesine yardımda bulunulduğunu dile getiren Babahanoğlu, "Çocuklar anneleriyle mağazaya giderek, alacakları kıyafetleri kendileri seçiyor. Kişi başı 100 liralık bir harcama belirledik. Dört kişilik bir aile 400 liralık kıyafet alabiliyor." diye konuştu.

Babahanoğlu, bayram öncesi babası olmayan çocuklara, baba eksikliğini hissettirmediklerini anlatarak, proje kapsamında babası olmayanlara devletin babalığını hissettirdiklerini ifade etti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.