01 Mart 2015 Pazar 14:56
Devrim Olay : KCKdan Abdullah Öcalanın silah bırakma çağrısına cevap



KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan’ın PKK ’ya silah bırakmak için olağanüstü kongreyi toplamaya çağırması ‘tarihi bir adım’ olarak değerlendirildi.

Açıklamada, silah bırakma yönündeki niyet beyanının Cumhurbaşkanı tarafından“ uygulamaya bakarız” sözü ile değerlendirildiği hatırlatılarak, “Samimiyet ve uygulama sırası AKP ’ye gelmiştir. Bunun ilk göstergesi İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesi olacaktır. İç Güvenlik Paketinde ısrar, sürecin ruhuna uygun olmayan bir tutum” denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca “süreci ilerletmek ve sonuca götürmek için” Öcalan’laKCK yönetiminin “gecikmeden görüştürülmesi” de talep edildi.  

KCK’nın bugüne kadar gerekli bütün adımlara tek taraflı olarak attığı iddia edilen açıklamada, bundan sonraki adımların “AKP'nin yeni süreç karşısındaki tutumuna ve atacağı adımlara bağlı” olacağı belirtildi.

Son Güncelleme: 01.03.2015 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.