14 Ağustos 2015 Cuma 22:13
Dikkat ! İstanbul'la Bu kurbanlıklar Alınmayacak

İstanbul'da kurbanlıklara sıkı denetim

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile vatandaşların dini vecibelerini yerine getirebilmesi ve çevreye rahatsızlık verilmemesi için İstanbul'da önlemler alınmaya başlandı. Özellikle kontrol noktalarında sıkı denetim yapılacağını duyuran İstanbul Valiliği, belgesiz hiçbir hayvanın sevkiyatına izin verilmeyeceğini açıkladı.

 

İstanbul Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlarımızın dini vecibelerini rahatlıkla yerine getirebilmeleri, hayvan satış yerlerinden sağlıklı kurbanlık temin etmeleri, iller arası muhtemel salgın hastalıkların bulaşma ve yayılma risklerinin ortadan kaldırması ile bayram sürecinde oluşabilecek diğer sorunların önceden tespit edilerek gerekli tedbirlerin alınması amacıyla çeşitli kararlar aldı.


Küpesiz ve belgesiz hiçbir hayvan alınmayacak
Vali Yardımcısı Dr. Osman Günaydın başkanlığında yapılan toplantıda; İstanbul'a kaçak hayvan girişlerinin önlenmesi için çeşitli tedbirlerin alınmasına karar verildi. Buna göre; kaçak hayvan girişini ve hastalık taşıma riskini önlemek amacıyla kontroller sıklaştırılarak, İstanbul'a kara ve deniz yoluyla giriş yapılan noktalar tamamen kontrol altına alınacak. Özellikle Çamlıca ve Kavacık kontrol noktalarında alınan tedbirlerle, bu noktalardan giriş yapan hayvan yüklü kamyonlar tek tek aranarak giriş yapan hayvanlarda herhangi bir hastalık ve belgelerinin eksik olup olmadığı kontrol edilecek. Yurtiçi veteriner sağlık raporu olmayan, küpesiz ve belgesiz hiçbir hayvan sevkıyatına izin verilmeyecek.


Bayram boyu sıkı denetim
İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ve kolluk kuvvetleriyle ortaklaşa yürütülecek olan çalışmalar, 7 gün 24 saat esasına göre bayram süresince devam edecek. Kavacık ve Çamlıca Hayvan Sevk Kontrol Noktaları, Ahmediye Gişeleri Yol Kenarı Denetim İstasyonu ve Selimpaşa Tem Gişeleri Yol Kenarı Denetim İstasyonlarında yol boyu denetim yapacak olan ekipler, İstanbul'a giriş yapan araçlardaki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların belgelerini kontrol ederek söz konusu hayvanların özelliklerinin belgelerle uyumlu olup olmadığını araştıracak.


Araçlardaki hayvanların belgelerle uyumlu olmaması durumunda, gerekli yasal sürecin tamamlanabilmesi için hayvan sahibinin gösterdiği bir işletmede, hayvan sahibinin işletme gösterememesi durumunda ise Tuzla Canlı hayvan borsasında hayvanlar yedd-i emine teslim edilecek. Öte yandan, “Trakya Bölgesi'nin Şap Hastalığından Aşılı Arilik Statüsünün" sürdürülebilmesi için, Avrupa Yakası'na sevk edilecek küçük ve büyükbaş hayvanların Bakanlıkça yayımlanan genelge şartlarını yerine getirmeleri durumunda ancak sevkine izin verilecek. Avrupa Yakasına kaçak geçtiği tespit edilen kurbanlıklar ise, mecburi kesime sevk edilerek sahibine cezai işlem uygulanacak.

Son Güncelleme: 14.08.2015 22:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.