10 Mart 2018 Cumartesi 14:29
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "İhtilaflı konuları ekranlara taşıyan hocalar ve medya vebal altındadır"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hakkari’de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hakkari’nin güzel insanların asırlardan beri yurt edindiği alimler, evliyalar diyarı güzel bir belde olduğunu söyledi. Toplumun her kesiminden insanlarla bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Erbaş, insanların şehirlerde daha huzurlu nasıl yaşayabileceği, gençlerin, çocukların geleceğe nasıl daha iyi hazırlanabileceği, din eğitimi ve din hizmeti gibi konuları müzakere edeceklerini kaydetti.

Bazı dini konuların medyada paylaşılması ve tartışılması ile ilgili yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Başkan Erbaş, “Bizim gözümüz kulağımız Diyanet İşleri Başkanlığının Din İşleri Yüksek Kurulunun vermiş olduğu bilgilerde olacak. Dünyada doğru dini bilgiyi Kur’an’a ve sünnete uygun olarak bulup insanımıza ulaştıran en önemli kurum, Din İşleri Yüksek Kurulu’dur. Yetkisiz insanların söylediklerine değil, Din İşleri Yüksek Kurulunun dediklerine bakacaksınız” dedi.  

Başkan Erbaş, ders ortamında hocaların tartışarak açıklığa kavuşturup daha sonra insanlara ulaştırılması gereken bazı konuları ulu orta televizyon ekranlarına taşınmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bizim ilim geleneğimizde böyle konular sadece ilim ortamlarında tartışılır, müzakere edilir netliğe kavuşturulur. Ondan sonra insanlara ulaştırılır. Böyle ulu orta olmaz” diye konuştu. İhtilaflı, yanlış anlaşılmaya müsait konuları, ekranlara taşıyan hocalar ve onlara o zemini hazırlayan medyanın vebal altında olduğunu belirtti.

“Toplumda iyiliğin ve huzurun teminatı sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleridir”

Sivil toplum kuruluşlarının çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Sivil toplum kuruluşları yardımlaşmayı ve dayanışmayı güçlü kılar. Toplumda iyiliğin ve huzurun teminatı sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleridir. Vakıf medeniyeti, yardımlaşma medeniyeti, şehrin eşrafından fazilet, erdem sahibi insanların bir araya gelip meselelerini konuşması müzakere etmesi aslında insanlığın yeryüzünde var olduğu günden bugüne dek devam etmektedir.”

“Kur’an ve sünnetten uzak kalmamız mutluluktan, huzurdan ve barıştan uzak kalmamıza sebep olur”

Ümmetin ve insanlığın yaşadığı sorunlara işaret eden Başkan Erbaş, “Peygamber efendimiz mademki insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilmiş, o zaman bizim Kur’an ve sünnetten uzak kalmamız mutluluktan, huzurdan ve barıştan uzak kalmamıza sebep olur. Kur’an’dan ne kadar uzak olursak barıştan da o kadar uzak oluruz. Sünnetten uzak olursak o zaman kardeşlikten, birlikten de uzak oluruz. Kaynaklarımıza, Kur’an ve sünnete sarılmamız, gençlerimizi çocuklarımızı onlarla buluşturmamız lazım” şeklinde konuştu.

Toplantıya, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Başkanlığın üst düzey yöneticileri, çok sayıda STK temsilcisi ve kanaat önderi katıldı.

Son Güncelleme: 23.06.2018 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.