15 Nisan 2014 Salı 12:10
Diyanet Mustafa dededen helallik istedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Rize'deki konuşması sırasında kendisini protesto ettiği için yaka paça salondan çıkarılan 96 yaşındaki Mustafa Cebir'i ziyeret etti. 



Görmez dün, Rize'deki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı. Görmez konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken, bir protestoyla karşılaştı.



Rize’de daha önce de çeşitli programlarda ezan saatlerinin yanlış okunduğu gerekçesiyle gösterdiği tepkilerle tanınan 96 yaşındaki Mustafa Cebir ayağa kalkıp, "Dinlemeyin bu gavuru" diye bağırdı.



Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile görüşmek isteğini söyleyen Cebir, güvenlik görevlileri tarafından susturulmaya çalışıldı.



İkna edilemeyen Mustafa Cebir, yaka paça salondan dışarı çıkarıldı. Fenalık geçiren Cebir daha sonra tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüldü.



Mehmet Görmez konferansın ardından, Mustafa Cebir'i yaşadığı köyde ziyaret etti.



Kalkandere ilçesine bağlı İnci köyüne giden Görmez, gül verdiği Cebir ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Cebir ile akşam namazını birlikte kılan Görmez, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Amcamıza konferansta yapılan hareket bizleri üzdü. Konuyu bilseydim konferansı bırakır çıkar ve kapıda kendisini dinlerdim. Çok üzüntülüyüm. Bize hakkını helal etmesini istiyorum" dedi.



Ziyaret nedeniyle oldukça mutlu olduğunu söyleyen Cebir ise sarıldığı Görmez'e hakkını helal ettiğini söyledi.

 

Son Güncelleme: 15.04.2014 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.