27 Temmuz 2016 Çarşamba 15:17
Diyarbakır'da Esrar Operasyonu

Diyarbakır'da zahir tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili 12 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu ile mücadele kapsamında Kayapınar, Çınar, Sur, Kocaköy ve Hazro ilçeleri kırsalında arazi arama ve tarama ile yol kontrol faaliyeti icra edilmiştir. İcra edilen faaliyetlerde; Kayapınar/Pirinçlik J.Krk.K.lığınca (1) şüpheliye ait ev ve tarlasında (1.630 kök ) hint keneviri ve (15 gr.) kubar esrar, Çınar/Merkez J.Krk.K.lığınca (3) şüpheliye ait ev ve mısır tarlaları arasına gizlenmiş (30.000 kök) hint keneviri ve (850 gr) kubar esrar, Sur/Mermer J.Krk.K.lığınca (1) şüpheliye ait ev ve tarlasında (3.963 kök) hint keneviri ve (1) adet ruhsatsız av tüfeği, Kocaköy/Merkez J.Krk.K.lığınca (1) şüpheliye ait ev ve tarlasında (42.000 kök) hint keneviri, Hazro/Teknebaşı J.Krk.K.lığınca icra edilen yol kontrol faaliyetinde kontrol edilen (2) araçta çuvallar içine gizlenmiş (100 kg. ) kubar esrar ele geçirilmiş ve (6) şüpheli gözaltına alınmıştır.''denildi.

Operasyonda, toplam (77.593 kök ) hint keneviri, (100,865 kg) kubar esrar ve (1) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilirken 12 şüpheli de gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen kenevir bitkileri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden gelen yetkililer nezaretinde, yakılmak suretiyle imha edildi.Kubar esrar maddesine ve ruhsatsız av tüfeğine de el konuldu.

Diyarbakır’da Esrar Operasyonu

Diyarbakır’da Esrar Operasyonu

Diyarbakır’da Esrar Operasyonu

Son Güncelleme: 27.07.2016 15:18
Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırEsrar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.