12 Ağustos 2016 Cuma 12:12
Doğu Anadolu'da Sıcaklar Artıyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bildirildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ağustos ayının en yüksek sıcaklık ortalamasının 31 derece olduğu bölgede Tunceli'de hava sıcaklığının 39 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Bölgedeki diğer iller arasında ise en yüksek hava sıcaklıklarının Erzincan'da 37, Iğdır'da 36, Ağrı'da 33, Kars'ta 31, Erzurum'da 30, Ardahan'da 27 derece olması tahmin ediliyor.

En düşük hava sıcaklıklarının ise Iğdır'da 23, Tunceli'de 21, Erzincan'da 19, Erzurum'da 14, Ağrı'da 12, Kars ve Ardahan'da 11 derece olacağı öngörülüyor.

Belge genelinde etkili olan hafif ve orta kuvvetteki rüzgar, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının olumsuz etkisini azaltıyor.

Yetkililer, sıcaklığın artmasına bağlı olarak havadaki nem oranındaki azalma nedeniyle, orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Son Güncelleme: 12.08.2016 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.