17 Eylül 2016 Cumartesi 19:24
Doğuştan Yürüyemeyen Çocuk İlk Adımlarını 6 Yaşında Atabildi

Edremit'e bağlı Andaç köyünde yaşayan Selim-Filiz Efe çifti, tavsiye üzerine doğuştan yürüyemeyen çocuklarını Tarsus ilçesindeki özel bir hastaneye götürdü.

Çocuk, burada yapılan tetkiklerin ardından doktor Ömer Sayar'ın gerçekleştirdiği bir dizi ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Baba Selim Efe, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğuştan yürüyemeyen oğlu Berkan'ı önce Van'da, daha sonra da İstanbul'da doktora götürdüğünü söyledi.

Berkan'ın büyüdükçe ayaklarının dışa doğru ters dönmeye başladığını anlatan Efe, "Bir yıl önce de tanıştığım bir kişi kendi kardeşinin de hiç yürüyemediğini, Tarsus ilçesinde Ortopedi Uzmanı Ömer Sayar'ın yaptığı ameliyattan sonra yürümeye başladığını anlattı. Biz de büyük bir umutla Van'dan Tarsus'a geldik ve oğlumuz geçirdiği ameliyatların ardından yürümeye başladı. Çok mutluyuz." diye konuştu.

-" Kasılmalar yürümeyi engelliyordu"

Doktor Sayar da Berkan'ın doğum sırasında beyninin oksijensiz kalmasına bağlı olarak beyinde yürümeyi sağlayan merkezlerde hasar meydana geldiği için adım atamadığını belirtti.

Çocuğu ameliyat ederek sağlına kavuşturduklarını aktaran Ömer Sayar, "Bu rahatsızlıkta kalça, diz ve ayaklardaki bazı kaslarda kasılma olmakta ve bu kasılma yürümeyi engellemektedir. Biz her iki kalça, her iki diz ve ayaklardan çocuğu ameliyat ettik. Yaptığımız müdahalelerden sonra küçük Berkan ilk kez yürüme sevincini yaşadı." dedi.

Sayar, Berkan'a yürüme sevincini yaşattıkları için çok mutlu olduklarını, çocuğun bir süre daha fizik tedavi göreceğini de kaydetti.

Son Güncelleme: 17.09.2016 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.