25 Ocak 2016 Pazartesi 13:33
Doku Nakli İle Parmaklarına Kavuştu


KARS (AA) – Kars'ta, Ahmet Çağlar'ın inşaatta geçirdiği kaza sonucunda parçalanan 3 parmağı, Sarıkamış Devlet Hastanesinde doku nakli yolu ile eski haline getirildi.

Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Kayahan Karaytuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, parmakları parçalanmış halde hastaneye gelen vatandaşa yapılan tetkikler sonucunda başarılı operasyonlar yapıldığını söyledi.

Hastanın zaman kaybetmeden hastaneye başvurmasıyla başlayan sürecin olumlu yönde gelişmesiyle deforme olan 3 parmağın yeniden işlev kazandığını belirten Karaytuğ, şunları kaydetti:

"Hastamız keskin bir metal ile yaralanma sonrası sağ elinin 5'inci parmağın uç kısmında kemiğin ortada olduğu doku kaybı, diğer parmakların iki tanesinde de cerrahi tedavi gerektiren yaralanmalar olmuştu. Tedaviye 4. parmaktan doku nakli yapılarak 2 hafta süre ile sağlam olan 4. parmaktan beslenmesi sağlandı. İkinci hafta sonunda serçe parmağın beslenmesinin düzeldiği muayene ile tespit edildi. Diğer parmaklara cerrahi bir operasyonla ayrıldı. Ameliyat sonrası ikinci ayda hastanın parmaklarının eski fonksiyonlara döndüğü gözlendi. Hastamızın parmaklarının eski haline getirilmesi bizleri mutlu etti. Hastanemizde bu tür mikro cerrahi, doku nakli gibi cerrahi operasyonlar başarıyla yapılmaktadır."

Ahmet Çağlar da ilçe hastanesi olmasına rağmen çok önemli ve başarılı bir ekip çalışmasıyla parmaklarının yeniden hayat bulduğunu söyledi. Çağlar, "Büyük hastanelerde yapılan cerrahi işlemleri, ilçe hastanesinde ve büyük bir ustalıkla yaparak parmaklarımı eski haline getirdiler. Doktor Kayahan Bey ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Son Güncelleme: 25.01.2016 14:00
Anahtar Kelimeler:
Doktor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.