05 Mayıs 2016 Perşembe 14:48
Eczacıbaşı'ndan Sinop Boyabat Ybo'ya 'Hijyen' Yenilemesi

Eczacıbaşı Topluluğu’nun, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) işbirliğiyle Yatılı Bölge Ortaokulları’nın (YBO) fiziksel koşullarını iyileştirmek hedefiyle yürüttüğü Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında bir okul daha yenilendi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, çağdaş ve sağlıklı bir okula kavuşan Sinop Boyabat Yaşar Topçu YBO öğrencilerinin sevincini paylaşmak üzere, 3 Mayıs’ta bir tören düzenlendi. Törene, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu ve yerel yöneticiler katıldı.

Açıklamada, okulun tesisat altyapısının MEB tarafından onarılmasının ardından, derslik ve pansiyon bölümlerindeki temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan toplam 1.215 metrekarelik alan, VitrA ve Artema’nın ürünleriyle yenilendiği belirtildi.

İpek Kağıt markalarından Selpak, tüm öğrencilere kişisel hijyen ve tuvalet eğitimi verdi, okuldaki tuvalet ve banyolar için temizlik kağıdı desteğinde bulundu. Topluluk kuruluşlarından Eczacıbaşı Girişim ve Eczacıbaşı Profesyonel temizlik ürünleriyle projeye katkı sağlarken, yine topluluk çalışanlarından oluşan "Eczacıbaşı Gönüllüleri" de okula bir müzik odası armağan etti.
 

Törende bir konuşma yapan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, çocukların sağlıklı, temiz, modern ortamlarda yaşamalarının ve eğitim görmelerinin en doğal hakları olduğunu belirterek, "Aydınlık yarınlar için onlara bu ortamları sağlamak ise toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğu. Öğrencilerinin büyük çoğunluğunun haftanın 7 gününü içinde geçirdiği YBO’ların, birer eğitim yuvası olmanın çok ötesinde rol oynadığını biliyoruz. Okulda çocuklarımıza sunulan öğrenme ve yaşam ortamı, kişisel gelişimlerine destek oluyor ve düşünce sistemlerini şekillendiriyor. Bu yüzden YBO’larla ortaklaşa yürütülen projeler, çok değerli öğretmenlerin, idarecilerin attığı her adım, hepimizin geleceği açısından büyük önem taşıyor” dedi.

2007 yılından bu yana devam eden Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, öğrencilerin kullandığı banyo ve tuvaletlerde fiziksel koşulların iyileştirilmesine özen gösterdiklerini vurgulayan Faruk Eczacıbaşı, “Proje kapsamında okula kazandırılan müzik odasının, öğrencilerimizin yeni beceriler kazanmalarına, hayata ve geleceğe farklı bir pencereden bakmalarına katkı sağlayacağını umuyoruz” diye konuştu.
 

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu da 2010 yılında imzalanan protokol ile başlayan iyileştirme çalışmalarının, dokunduğu her yatılı okulu hijyen anlamında güzelleştirdiğini ifade ederek, “Bakanlığımız ve Eczacıbaşı Holding arasında yatılı bölge ortaokullarının fiziki şartlarını iyileştirecek kaliteli ve sağlıklı yaşam koşulları sunulmasını sağlamak amacıyla 2015 tarihinde tekrar yenilenen proje kapsamında faaliyetler hız kesmeden devam etmektedir. Bu proje aslında bizim bakanlık olarak yaptığımız iyileştirme çalışmalarının anlamlı bir parçasıdır” ifadelerini kullandı. Dr. Gençoğlu, Hijyen Projesi’nde eğitime ve çocuğa yapılan her yatırımda olduğu gibi “Ben de Varım” diyen bir tecrübe ve içten bir paylaşımdan bahsetmenin mümkün olduğunu vurguladı.
 

Açılış töreninin ardından, okulun VitrA ve Artema’nın ürünleriyle yenilenen derslik ve pansiyon bölümleri gezildi. Topluluk çalışanlarının armağan ettiği müzik odasında, öğrencilerin törene özel hazırladığı müzik performansı izlendi. Spor ve sanat dallarındaki başarılarıyla dikkat çeken Boyabat Yaşar Topçu YBO’da öğrencileri bir de sürpriz bekliyordu. Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı oyuncularından Neslihan Demir Güler ve Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu ile altyapı oyuncularından Mısra Aşçı ve Selmin Karahan, voleybolda çok sayıda il birinciliğine sahip öğrencilerle maç yapmak üzere Sinop’a geldi. Öğrencilerin kazanmak için kıyasıya rekabet ettiği maçta skor 14-14 iken, hakem iki tarafı da kazanan ilan ederek maçı bitirdi.

Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, 2020 yılına kadar toplam 60 YBO’nun yenilenmesi hedefleniyor.
 

Son Güncelleme: 05.05.2016 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.