17 Mayıs 2016 Salı 14:03
'Edebiyat Fakültesi Paneller Dizisi' Sonuç Raporu Yayımlandı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından organize edilen ve yaklaşık iki ay süren "Edebiyat Fakültesi Paneller Dizisi" sonuç raporu yayımlandı.

Edebiyat Fakültesi tarafından yayımlanan raporda, paneller dizisinin YYÜ'de bugüne kadar yapılan en kapsamlı ve uzun süren bilimsel etkinliklerinden biri olduğunun altı çizildi.

Paneller, panelistler ve konularıyla ilgili ayrıntılı bilgilerin verildiği raporda, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan'ın etkinlikle ilgili görüşlerine de yer verildi.

Raporla ilgili açıklama yapan Rektör Battal, fakültenin bölümleri tarafından gerçekleştirilen paneller dizisinin akademik ve bilimsel etkinlik alanında çok önemli sonuçlar ortaya koyduğunu ifade etti.

Battal, "Gerek farklı üniversitelerden katılan yerli ve yabancı misafir panelistlerin kendi uzmanlık alanlarında sunduğu bildirilerin, gerekse Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim elemanlarının yapmış oldukları konuşmaların, üniversitemizde akademik bir tartışma ve konuşma ortamının gelişmesine, farklı disiplinlerin bir arada ve etkileşim içinde bulunmasına ve daha da önemlisi bir tartışma kültürünün gelişmesine vesile olduğu belirmiştir. Bu açıdan paneller dizisi, sosyal bilimler alanında farklı disiplinlerin kendilerini görme, tanıma ve diğer disiplinlerle karşılaştırma olanağını sunması açısından da çok önemli bir amaca hizmet ettiği söylenebilir." diye konuştu.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan ise yaklaşık iki ay boyunca devam eden paneller dizisine 13 etkinlik sığdırılmasını sevindirici bulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu açıdan panellerin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan başta Prof. Dr. Peyami Battal olmak üzere fakültemiz akademik ve idari personeline, bütün birim öğretim elemanlarına, öğrencilerimize ve emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Seneye bu etkinliğimizi daha da zamana yayarak hem öğretim elemanları hem de öğrencilerimiz için iki farklı paneller dizisi yapacağız."

 

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.