11 Eylül 2018 Salı 13:08
Eğitim-Bir-Sen'den 'teşvik' önerisi

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, bir öğretmenin ortalama görevde kalma süresi 1,5 yıldır. İstihdamda güçlük çekilen yerlerin çeşitli teşvik unsurlarıyla cazip hale getirilmesi gerekiyor." dedi.

"İstihdamda güçlük çekilen yerler için teşvikler sağlanmalı"

Öğretmenler arasındaki kadrolu ve sözleşmeli şeklindeki ayrımın çalışma başarısını etkilediğini vurgulayan Yalçın, "Bu durum aynı niteliklere sahip ve aynı görevi yapan öğretmenlerin verimliliğini düşürmektedir. Kadrolu ile sözleşmeli öğretmenler arasında 16 fark vardır. Bu farklar kapatılmalı ve sözleşmeli öğretmenler de kadroya alınmalıdır." diye konuştu.

Yalçın, kadrolu ve sözleşmeli ayrımı yapılmaksızın öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin de karşılanması gerektiğini söyleyerek, istihdamda güçlük çekilen illerde ihtiyacın karşılanması için umut olarak görülen sözleşmeli öğretmenliğin kısa vadede sorunu çözen ama uzun vadede farklı sorunlar getiren bir yöntem olduğunu kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin eğitim sorunlarının başında kalıcı öğretmen istihdamının sağlanamaması olduğunu söyleyen Yalçın, şunları dile getirdi:

"Bu bölgelerde, bir öğretmenin ortalama görevde kalma süresi 1,5 yıldır. Bu durum, ilkokul dönemi başta olmak üzere, eğitim ve öğretimde ciddi sıkıntılara yol açmaktadır. Bu noktada istihdamda güçlük çekilen yerlerin çeşitli teşvik unsurlarıyla cazip hale getirilmesi gerekiyor. Maddi teşviklerin de sağlanması, hem bölgenin eğitim çalışanı açığının kapatılması hem de yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için önemlidir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.