20 Ocak 2016 Çarşamba 19:33
Elazığ Belediyesi İle Thy Arasında Cenazelerin Taşınması İçin Protokol

ELAZIĞ (AA) - THY ile Elazığ'a gönderilecek veya bu ilden başka bir yere nakledilecek cenazeler için taşıma ücreti belediye tarafından karşılanacak.

Elazığ Belediyesi Harput Salonu'nda düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve THY Elazığ Şube Müdürü Kuddisi Demir, cenazelerin ücretsiz taşınmasına ilişkin protokole imza attı.

Yanılmaz, 2015 yılının ocak ayında kurulan Alo 188 cenaze hattı ile ücretsiz cenaze hizmeti vermeye başladıklarını anımsattı.

Önceki yıllarda cenazelerin bir yerden başka bir yere nakledilmesi için kilometre başına ücret ödendiğini dile getiren Yanılmaz, ''2015 yılında bu ücretlendirmeyi kaldırdık. Bugün de THY ile protokol imzaladık. Bugünden itibaren diğer illerden Elazığ'a ve Elazığ'dan da diğer illere cenaze gideceği zaman masrafları belediyemiz tarafından karşılanarak THY uçakları ile cenazeler nakledilecek'' diye konuştu.

Yanılmaz, her geçen gün hizmet ağlarını genişleteceklerini aktardı.

Öte yandan Elazığ Belediyesi ile Fırat Üniversitesi arasında da kentteki tarihi mezar taşlarının okunması, onarımı ve restorasyonu için protokol imzalandı.

Çalışma kapsamında tahrip olan mezar taşları ve mezarlar tespit edilerek kaybolmalarının önüne geçilecek.

Son Güncelleme: 20.01.2016 19:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.