24 Ocak 2020 Cuma 23:11
Elazığ'da 6.8 Büyüklüğünde Deprem! Ölü ve Yaralılar Var!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, Elazığ'nın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin 6,75 kilometre derinlikte gerçekleştiği aktarıldı.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Deprem; Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Tunceli, Malatya, Bitlis, Adıyaman ve Samsun'da hissedildi.

AFAD BAŞKANI GÜLLÜOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz saha çalışmalarına başladı, gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ VE AĞRI BELEDİYE BAŞKANLARINDAN AÇIKLAMA

Elazığ Belediye Başkanı, "Şu ana kadar korkulacak bir durum yok." dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Sayan ise Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda "Şimdi Elazığ Belediye Başkanı ile görüştüm. Şimdilik, korkulacak bir duyum almadık dedi" ifadelerini kullandıı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Son dakika: 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, açıklamalarda bulundu. Güllüoğlu, "Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz. Ekiplerimiz saha çalışmalarını yürütüyor. Sivrice'deki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti" dedi.

BAKAN AKAR'DAN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

Son dakika: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı, "İl merkezi ve askeri tesislerden olumsuz bir haber yok" dedi.

FAHRETTİN ALTUN'DAN DEPREM AÇIKLAMASI: DEVLETİMİZ TÜM KURUMLARIYLA TAKİPTE

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, depremin ardından,"Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun! Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla olayın takipçisidir, vatandaşlarımızın emniyeti, can güvenliği önceliğimizdir. Allah milletimizi her daim korusun, kollasın!" açıklamasında bulundu.

HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Elazığ’daki 6,8’lik deprem Siirt’te de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar sokağa döküldü.

Siirt kent merkezi ve ilçelerinde hissedilen deprem nedeniyle, Siirt’te vatandaşlar sokağa döküldü. Elazığ’da yaşanan 6,8 şiddetindeki deprem, Siirt’te korkuya neden oldu. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı. Depremin paniğini yaşayan bazı vatandaşlar ise kucaklarındaki bebeklerle evlerine girmeyerek, korku dolu bekleyişlerini sürdürdü.

ARTÇI DEPREMLER MEYDANA GELDİ

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, Elazığ'nın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurmasının ardından peş peşe birçok artçı deprem meydana geldi.

AFAD, 21.08'de 5.4 büyüklüğünde 21.17'de 5.1 şiddetinde bir artçı sarsıntı meydana geldi. Bunların ardından da 4.7 ve 4.4 olamak üzere artçı sarsıntılar meydana geldi.

Son Güncelleme: 25.01.2020 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.