03 Ağustos 2016 Çarşamba 17:13
Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünden İstişare Toplantısı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünce, su ürünleri kooperatif başkanlarına yönelik istişare toplantısı düzenlendi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda Enstitü Müdürü Hakan Akgün, İçme, Öğrencik, Aşağı İçme, Koçkale ve Güzelyalı su ürünleri kooperatif başkanlarının taleplerini ve sorunlarını dinleyerek fikir alışverişinde bulundu.

Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su ürünleri sektörünün gelişmesi açısından kooperatifleşmenin önemine işaret ederek bu bağlamda farklı bölgelerde yer alan kooperatiflerin kendi aralarında birleşip birlik veya federasyon kurmalarının sektörün daha da gelişmesinin önünü açacağını belirtti.

Toplantıda, ekim ayı içerisinde yapılması planlanan su ürünleri kooperatifleri çalıştayıyla ilgili bilgilendirmede de bulunduklarını ifade eden Akgün, şunları söyledi:

''Türkiye ve dünyada su ürünleri kooperatiflerinin mevcut durumlarını konuştuk. Japonya'yı ele alırsak bugün bu ülkede pazarın yüzde 70'ini su ürünleri kooperatifleri elinde bulunduruyor ve kooperatif üyesi olmayan balıkçılara hükümet tarafından destek verilmiyor. Yine Orta Amerika'da bulunan Nikaragua'da 65 adet su ürünleri kooperatifinin birleşerek kurduğu federasyon ülkenin su ürünleri ihracatının yüzde 60'ını gerçekleştiriyor ve 40 milyon dolar geliyor sağlıyor. Bu örneklerden kooperatifleşmenin, birlik ya da federasyon kurmanın önemli olduğunu açıkça görebiliyoruz.''

Türkiye'de özellikle İstanbul ve İzmir'de kooperatifleşme bilincinin çok iyi geliştiğini aktaran Akgün, bunun su ürünleri potansiyeline sahip her ilde geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.