03 Haziran 2016 Cuma 15:43
Elazığ Tso Başkanı Alan: Almanya Parlamentosu'nun Kararını Kınıyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İdris Alan, Almanya Parlamentosu'nun, 1915 Ermeni Olayları'nı "soykırım" olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Kirli tarihe sahip olanların "günah çıkarma" adına aldığı bu kararı kınıyoruz." dedi.

Başkan Alan konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Almanya Parlamentosu'nun aldığı karar tarihi bir hatadır. Bu kararı Elazığ iş dünyası adına şiddetle kınıyorum. Tarihi olaylar siyasetçiler tarafından değil, tarihçiler tarafından değerlendirmelidir ve bu konular siyasi mülahazalardan uzak tutulmalıdır. Tarihi süreç içerisinde hep müttefik ve kader birliği yapmış olan Türkiye ve Almanya arasındaki dostluğa yakışmayan ve her iki ülkenin de halkları tarafından benimsendiğine inanmadığım bu hukuk dışı karar, maalesef Türk-Alman ilişkilerine kara bir leke olarak kalacaktır. Bu tarihi hatanın Alman siyasetçileri tarafından ivedi olarak düzeltilmesinin her iki ülkenin iş dünyasının da ortak beklentisi olduğunu düşünüyorum." ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 03.06.2016 15:43
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.