18 Haziran 2016 Cumartesi 20:43
Elazığ Türsab Bölgesel Yürütme Kurulu'na Ev Sahipliği Yapacak

ELAZIĞ (AA) - Elazığ, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından faaliyete geçirilen ve Elazığ, Tunceli ile Bingöl illerini kapsayan Harput Bölgesel Yürütme Kurulu'na ev sahipliği yapacak.

Elazığ Belediyesi ile TÜRSAB arasında imzalanan protokolle, Harput'ta inşa edilecek olan hizmet binası ile Harput Bölgesel Yürütme Kurulu, bölgenin turizm dinamiklerini harekete geçirmek için çalışacak.

İmza töreninde konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ'ın 4 bin yıllık kadim kültürü, yaşam tarzı, doğal güzellikleri ile turizme en açık olan illerden biri olduğunu belirtti.

- Harputun yeniden keşfi

Kentin ve bölgenin tüm güzellikleri daha profesyonel bir mantık içinde bütün dünyaya ve bütün Türkiye’ye tanıtmak ve turist sayısını arttırmak için TÜRSAB’ın Harput’ta bir merkez açması ve bu bölgedeki turizm hedeflerini Harput’tan idare etmeleri noktasında bir protokol imzaladıklarını ifade eden Yanılmaz, şöyle konuştu:

''Harput’ta son dönemde yaptığımız yatırımlarla, yaptığımız çalışmalarla Harput’un tarihi birikimini yeniden ortaya çıkarmak yeniden restorasyonlar yaparak bu bölgeyi gezilebilir hale getirmek de bizim en önemli çalışmalarımızdan biridir.

TÜRSAB’ın Harput’taki bu merkezi Harput’a gelen turistlere hem bir danışmanlık hizmeti verecek hem de Elazığ'ın güzelliklerini hangi noktadan bakarak anlatırsak daha verimli bir anlatım yapmış olacağız bunları ortaya koyacak. Böyle bir protokolde emeği geçen başta Başaran Ulusoy olmak üzere TÜRSAB yetkililerine çok teşekkür ediyorum.''

TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Davut Günaydın da Türkiye genelinde yaklaşık 9 bin üyeleri olduğunu belirterek, şubelerle birlikte 39 bölgesel yürütme kurulları olduğunu, Elazığ, Tunceli ve Bingöl bölgesine Harput Bölgesel Yürütme Kurulu ismini vererek 2 sene önce burada faaliyete geçirildiğini anımsattı.

Bölgenin tam bir cazibe merkezi olduğunu kaydeden Günaydın, "Bugün de burada çok hayırlı bir iş yapacağız. Dış turizm ve özellikle Kore’den bir kardeş şehir hemen yazışmalarını yapıp, çünkü sizlerin de bildiği gibi Kore’de çok sayıda Hristiyan yaşamaktadır. Özellikle ülkemizde Hristiyanlığın izlerinin olduğu bölgelere çok fazla ziyaretleri olmaktadır, Koreli turistlerimizin. Hem kış, hem yaz geldiklerinden bölgemize yani Elazığ’a çok uymaktadırlar. Bununla ilgili Allah kısmet ederse en yakın zamanda bu çalışmaları başlatacağız." diye konuştu.


Son Güncelleme: 22.08.2016 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.