05 Haziran 2016 Pazar 18:23
Elazığ'da Çöpten Enerji Üretilecek

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da yapımı tamamlanan Çöpten Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi törenle hizmete açıldı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, özel bir şirket işbirliğiyle merkeze bağlı Çöteli köyü yakınlarında kurulan tesisin açılışında yaptığı konuşmada, çevreyi koruyan ve kollayan bir belediyecilik anlayışıyla tesisi kısa sürede tamamladıklarını söyledi.

Tesisin açılış tarihini özellikle 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne denk getirdiklerini belirten Yanılmaz, "Bu tesisin kurulduğu alan ise 2 yıl önce etraftaki köylerde yaşayan hemşehrilerimizin çöpten yaşayamaz konuma geldiği bir alandı. Vahşi çöp depolamayla insanlar, bir rüzgar esişinde kokusundan köylerinde yaşayamaz durumdaydı. Bugün ise yapılan çalışmalarla günlük gelen 350 ton çöp hemen üzeri kapatılarak metan gazına dönüştürülüyor." dedi.

Oluşan gazın tesiste belirli aşamalardan geçirilerek elektrik enerjisine dönüştürüldüğünü vurgulayan Yanılmaz, "Hem çöpü problem olmaktan çıkarıyoruz hem de ülkemize yenilenebilir bir enerji katkısı sağlıyoruz." ifadesini kullandı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu da tesisin yapımına katkı sunanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu ve Belediye Başkanı Yanılmaz, 131 hektar alan üzerine kurulan, günlük 350 ton atık kapasitesiyle 10 bin konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak tesisin açılışını yaptı.


Son Güncelleme: 22.08.2016 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.