12 Şubat 2016 Cuma 17:03
Elazığ'da Kalaycılık Yok Oluyor

ELAZIĞ (AA) - Mutfaklarda bakırın yerini çelik, alüminyum ve teflon gibi malzemelerden yapılan eşyalara bırakması nedeniyle sayıları her geçen gün azalan kalaycılık mesleği yok oluyor.

Bir zamanlar 50'ye yakın iş yerinin bulunduğu Elazığ Kalaylar Çarşısında sadece 2 kalaycı mesleğini icra ediyor.

Kalay ustası Aladdin Uluerler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çırak olarak başladığı dede mesleğini 40 yıldır sürdürdüğünü söyledi.

Daha önce 3 ustanın bulunduğu dükkanda şu anda tek başına çalıştığını ifade eden Uluerler, mesleği öğretecek çırak bulamadıkları için mesleğin yok olma tehdidi altında olduğunu belirtti.

Bu durumun kendisini üzdüğünü dile getiren Uluerler, şunları kaydetti:

"Elazığ'da 15-20 yıl öncesine kadar 50'den fazla olan kalaycı sayısı bugün 2'ye kadar düştü. Artık eskisi gibi iş yok. Bu mesleğin devam etmesi için çırakların yetişmesi gerekir, kimse çalışmak istemiyor. Çalışsalar bile dükkanın kazancı usta ve çırağı doyurmaya yetmiyor."

Elazığ'da Kalaycılık Yok Oluyor

Elazığ'da Kalaycılık Yok Oluyor

Elazığ'da Kalaycılık Yok Oluyor

Elazığ'da Kalaycılık Yok Oluyor

Son Güncelleme: 20.08.2016 16:00
Anahtar Kelimeler:
ElazığKalaycılık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.