11 Mayıs 2016 Çarşamba 16:03
Elazığ'da Köydes Tahsisat Komisyonu Toplantısı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Tahsisat Komisyonu Toplantısı yapıldı.

Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya başkanlık eden Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma projesi olan KÖYDES'in on yılı aşkın süredir köylerin başta yol ve içme suyu ihtiyaçları olmak üzere temel altyapı eksikliklerini giderme maksadıyla başlatıldığını anımsattı.

Bu proje çerçevesinde tüm Türkiye'deki köylerin içme suyu ve yol ihtiyaçları başta olmak üzere kanalizasyon ve benzeri altyapı ihtiyaçlarının da büyük oranda giderildiğini belirten Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"İlimizde de çok başarılı çalışmalar yapıldığını ve ilimizin 550'ye yakın köyünde KÖYDES ödenekleriyle önemli hizmetler yürütüldüğünü memnuniyetle müşahede ettim. Bu kapsamda geçmiş dönemdeki valilerimiz olmak üzere kaymakamlarımıza, il genel meclis üyelerimize ve özel idare personelimiz ile Köylere Hizmet Götürme Birlikleri personellerimize teşekkür ediyorum. Bu sene KÖYDES programı çerçevesinde İçişleri Bakanlığı tarafından ilimize yaklaşık 9,3 milyarlık bir ödenek gönderilmiştir. Bu toplantıda ilçelerimize bu ödenekten ayrılan payları ve bu paylar kapsamında ilçelerimiz ve daha ziyade köylerimizde gerçekleştirilecek olan altyapı yatırımlarını görüşüp karara bağlayacağız."

Bu ödeneklerin en verimli ve en etkin şekilde kullanılarak, kalan ihtiyaçların bu sene içerisinde tamamlanacağını kaydeden Vali Zorluoğlu, ödenek için hükümet ve İçişleri Bakanlığına teşekkür etti.

Toplantıya, vali yardımcıları Zekeriya Göker ve Haluk Çakmak, ilçe kaymakamları, İl Genel Meclis Başkanı Metin Baki Ölçücü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, ilgili kurum müdürleri ve komisyon üyeleri katıldı

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.