07 Haziran 2016 Salı 17:53
Elazığ'da Parklarda Ücretsiz İnternet Ve Şarj Hizmeti

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Belediyesi parklarda ücretsiz internet ve şarj hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Elazığ Belediyesi teknolojik gelişmelere paralel olarak, yaşamı kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Yapılacak çalışmalarla parklarda kurulacak ve güneş enerjisiyle çalışan ünitelerle, ücretsiz internet hizmeti sunulurken, aynı zamanda vatandaşlara telefonlarını şarj etme olanağı da sunulacak.

Kültür Park, İzzetpaşa Meydanı gibi şehrin en yoğun noktalarında ücretsiz internet hizmeti sunan Elazığ Belediyesi, ücretsiz internet hizmet alanlarını genişletmek ve pek çok noktada güneş enerjisiyle çalışan akıllı cihaz şarj ve mobil internet istasyonlarının kurulumu için çalışmalara başladı.

Çevreci özelliğiyle dikkat çeken akıllı cihaz şarj ve mobil internet istasyonlarının, üzerlerindeki güneş panelleri sayesinde enerjilerini güneşten alacağı kaydedildi.

Başlatılan çalışmalar doğrultusunda, Doğukent Parkı, Harput Balakgazi Mesire Alanı, Harput Sarahatun Meydanı, Harput Ulu Cami Mesire Alanı, Meteoroloji Parkı, Devlet Hastanesi Parkı, Değirmenli Park, Öğretmenevi önü, Ahmet Aytar Meydanı, Viroloji Parkı, Malatya Yolu yürüyüş alanı, Abdullahpaşa Parkı, Azerbaycan Parkı ve Hilalkent Parkı'nda güneş enerjisiyle çalışan akıllı cihaz şarj ve mobil internet istasyonlarının kurulumu gerçekleştirilecek.

Açıklamada, özellikle gençler tarafından yoğun olarak kullanılan internet erişimini kolaylaştırmak ve şarj ünitelerinin kurulumu için çalışmaların devam ettiği belirtilerek, "Çalışmaların tamamlanmasıyla, belirtilen alanlarda vatandaşlar hem ücretsiz internet hizmetinden hem de ücretsiz USB şarj olanağından faydalanma imkanına kavuşacak." denildi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.