07 Haziran 2017 Çarşamba 22:58
Elazığ'dan Kısa Kısa

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Belediyesi, sınırlı süreli ücretli otopark uygulaması olan parkmetreyi yeniden hizmete sundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, şehir trafiğini düzenlemek ve kent içi ulaşımı daha akıcı hale getirmek için yeniden işleme konulan uygulama ile uzun süreli parkların önüne geçilecek.

Elazığ Belediyesi Meclisi kararıyla yeniden uygulanmaya başlanan sınırlı süreli ücretli otopark sistemi ile Gazi, Birinci Harput ve Hürriyet caddeleri ile Bosna Hersek Bulvarı üzerinde gün içerisinde 08.00-20.00 saatleri arasında araç park etmek ücretli hale getirildi.

Daha öncede uygulamada olan ancak kısa süre önce kaldırılan sınırlı süreli ücretli parkmetre otopark sistemi, gelişigüzel yapılan araç parkları ile yaya ve araç trafiğini sıkıntıya sokarak ulaşım aksaklıklarına sebebiyet verdiği için tekrar uygulamaya konuldu.

Otopark ücretleri, 20.00-08.00 saatleri arasında ve araç park edildikten sonraki ilk 15 dakika ücretsiz, 15-60 dakika arası 3 lira, 60-120 dakika arası 5 lira, 120-240 dakika arası 10 lira ve 240-720 dakika arası 15 lira olarak belirlendi.

Resmi plakalı araçlar, sarı basın kartı sahipleri, engelli araçları, gazilere ait araçlar, Elazığ Belediyesine ait kiralık araçlar ve Elazığ Belediyesi Meclis üyelerine ücretsiz olduğu bildirildi.


- Zabıtadan kaldırım denetimi

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırım işgallerine yönelik şehir merkezinde denetim gerçekleştirdi.

Zabıtalar, gelişigüzel yapılan araç parkları ile işgal edilen kaldırımların vatandaşların yürüyebilme alanlarını daralttığını ifade ederek, esnaf ve sürücüleri daha dikkatli ve duyarlı davranmaları konusunda ikaz etti.

Broşür dağıtımı gerçekleştirerek insanları bilinçlendirmeyi amaçlayan ekipler, vatandaşların ortak kullanım alanı olan yaya kaldırımlarının amaç dışı kullanıldığının tespit edilmesi durumunda gerekli yasal işlemlerin uygulanacağı konusunda uyarıda bulundu.



Kaynak: AA

Son Güncelleme: 08.06.2017 17:18
Anahtar Kelimeler:
Elazığ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.