01 Temmuz 2016 Cuma 14:18
Eleşkirt'te Temel Atma Töreni

AĞRI (AA) - Eleşkirt ilçesine bağlı İkizgece köyünde 5 derslikli ilkokulun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Ağrı Valisi Musa Işın, törende yaptığı konuşmada, Ağrı genelinde toplamda 53 okul inşaatının da devam ettiğini belirtti.

Işın, kente çok fazla yatırımın geldiğini dile getirerek "Bir parti genel başkanı 90'lı yıllarda bir tuvalet ve müştelimatının açılışını yaptı. Allah'a çok şükür öyle bir noktaya gelmişiz ki. O kadar açılış ve temel atma töreni var ki, artık sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız çok fazla olduğu için toplu açılış yapmaktadırlar. Fakat yerelde vatandaş bunun ne olduğunu bilmiyor." dedi.

Vatandaşların yapılan yatırımları sahiplenmesi gerektiğine işaret eden Işın, şöyle konuştu:

"Ben bir karar aldım. Her tesisin, her yatırımın hem temel atma törenini yapacağız, hem de açılışını gerçekleştireceğiz. Niye? Vatandaşımız devletimizin hükümetimizin yapmış olduğu yatırımları görsün, hem de sahiplensin. Kendisine ait olduğunu hissetsin, dışarıda seyretmesin. Bu tesisler, bu okullar bu hastaneler hepsi bizim. biz bunlara sahip çıkmak zorundayız. Köy yollarımızın tümü sıcak asfalttır. Antalya Büyükşehir Genel Sekreteri gecen hafta buradaydı 'sayın valim bizde bu yıl köy yollarımızda sıcak asfalt yapacağız' diyor. Türkiye'nin en güzel en ileri en turistik yeri olan Antalya'da köy yolları ancak bu sene asfaltlanacak."

Yüklenici firmalara da seslenen Işın, "Bu okulu olması gerektiği şekilde fiziki şartlara uygun bir şekilde yapmasını rica ediyorum. Lütfen aldığınız parayı hak edin. Burada 76 milyon insanın parası var. Bir kişinin hakkına girerseniz helallik dileyebilirsiniz ama 76 milyonun hakkına girerseniz helallik dileyemezsiniz." dedi.

Yapılan yatırımların takipçisi olduklarını kaydeden Işın, şöyle devam etti:

"Ağrı halkından hiçbir şey esirgemeyecek ve kimse yanlış iş yapmayacak buna izin vermeyeceğiz. Bakın bir iki tane usulsüzlük tespit etmişiz, hepsini mahkemeye veriyorum. Hiç birisinin gözünün yaşına bakmayacağım. Ya adam gibi işinizi yaparsanız yada iş alamayacak hale sizi getiririm. Öyle yağma yok. Kimse bu halka zulmetmeyecek. Yani zulmetmek sadece fiziki anlamda değil, okul, hastane yaparsanız, 10 yıl sonra yıkım kararı alınırsa bu halka zulümdür. Allah aşkına 20 yıl önce yapılan bir bina yıkılır mı? Demek ki yanlış yapılmış, malzemeden çalınmış, usulsüz işler yapılmış. Herkes işini ona göre yapsın."

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.