06 Haziran 2016 Pazartesi 16:33
'En Güzel Bahçe Ve Balkon Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması'nda dereceye girenler, EXPO 2016 Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 5 ayrı kategoride düzenlediği "En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması'nın sonuçları, geçtiğimiz hafta Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel tarafından açıklanmıştı. Yarışmada ilk üçe girenler ödüllerini, EXPO 2016 Fuar Alanı'nda düzenlenen ödül töreniyle, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer'in elinden aldılar.

"HEDEFİMİZ ÇEÇİK GİBİ ANTALYA"

Başkan Menderes Türel törende yaptığı konuşmada, EXPO'nun temasının çocuk ve çiçek olarak belirlendiğini hatırlatarak, "Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak çocuk ve çiçek temasını yaşatıyor ve yaşıyoruz. Hedefimizi çiçek gibi bir Antalya olarak belirledik ve geçen sene Çiçek Açan Şehirler Yarışması'na katılarak bu konuda ilk büyük adımı attık. Kaleiçi'nde çiçeklendirme projemizle, Kanada'da altın madalya aldık. Çiçek açan şehirler projesinin ikinci etabı olacak. İnşallah Kaleiçi'nin güzelliğine, güzellik katacağız." dedi.

"TEK BAŞINA OLMAZ, BİRLİKTE ÇİÇEK DİKELİM"

Herkesin Antalya'nın betonlaşmasından şikayet ettiğini hatırlatan Başkan Türel, "Gerçekten benim çocukluğumun portakal kokulu Antalya'sı maalesef büyük ölçüde kayboldu. Oysa betonlaşmaya karşı en güzel çözüm, binalarımızı, balkonlarımızı, yol kenarlarını, işyeri önlerini çiçeklendirmektir. Antalya'da en azından cadde kenarlarındaki bina ve evleri, işyerlerini çiçeklendirebilsek, Antalya'nın hak ettiği, gerçek güzelliği ortaya çıkar ve Antalya bambaşka bir şehir olur. Caddelerimiz rengarenk çiçek olsaydı şehir turizminde ve ticaretinde çok daha ileri noktada olurduk." diye konuştu.

Herkesi bu yönde teşvik etmek için bu yarışmayı organize ettiklerini vurgulayan Başkan Türel, "Yarışmamıza 116 güzel insan katıldı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Keşke bu yarışmaya 116 değil, 116 bin kişi katılsaydı. İnşallah gelecek senelerde bu sayı binleri bulacaktır." şeklinde konuştu.

Dereceye giren yarışmacıların listesi

Ayla Öner (Uluç Mahallesi / Konyaaltı)

İlker Altay (Çağlayan Mahallesi / Muratpaşa)

Hatice Kaya (Çağlayan Mahallesi / Muratpaşa)

İş Yeri Bahçesi

Birol Rüstem (Zerdalilik Mah. / Muratpaşa )

Ali Kılıç ( Balbey Mah. / Muratpaşa)

Yavuz Cihat Bayındır (Zerdalilik Mah. / Muratpaşa )

Konut Bahçesi

Leman Yasemin Konuralp (Düzlerçamı Mah. / Döşemealtı)

Asiye Çayır Uçkan (Düzlerçamı Mah. / Döşemealtı)

Son Güncelleme: 06.06.2016 16:33
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.