22 Şubat 2017 Çarşamba 18:59
Engelli Miniklere Üniversiteli Gençler Spor Yaptıracak

Yeşilyurt Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde "Özel Gereksinimli Çocuk ve Gençlere Ev Ortamında Fiziksel Etkinlikler" Projesi kapsamında protokol imzalandı.

Yeşilyurt Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Yeşilyurt Kent Konseyi desteğiyle düzenlenecek "Özel Gereksinimli Çocuk ve Gençlere Ev Ortamında Fiziksel Etkinlikler" Projesinin protokolüne İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat imza attı.

Proje kapsamında İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencileri ile akademik personeller, 5 ila 17 yaş aralığındaki özel gereksinimli çocuk ve gençlere beden eğitimi, planlı egzersiz ve oyun fiziksel etkinlik çalışmaları yaptıracak.

6 ay sürecek projenin uygulama safhasındaki tüm masrafları Yeşilyurt Belediyesince karşılanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Polat, üniversitesi ile ortaklaşa düzenleyecekleri projenin önemli olduğunu belirterek, "Engelli bireylerimiz ve dezavantajlı gruplara yönelik uygulamalara ayrı bir hassasiyet gösteriyoruz. İlçemiz sınırlarında bulunan dezavantajlı gruplar ve engelli vatandaşların sağlıklı bir hayat sürmeleri ve toplumla kaynaşmalarına vesile olacak, projelerde yer almaya özen gösteriyoruz. Engellilere yönelik atılacak adımlar, proje ve uygulamalar kentlerin gelişmişlik düzeyini gösterir. " ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Kızılay ise Yeşilyurt Belediyesi ile ortaklaşa yürütecekleri projenin Türkiye'de örnek alınacak bir düzeyde olduğunu belirterek, engelli vatandaşlara yönelik böylesine anlamlı ve özel bir projenin paydaşı olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Projenin başarılı bir şekilde uygulanması için titizlik göstereceklerini aktaran Kızılay, şunları kaydetti:

"Belediye ile işbirliği halinde gerçekleşecek projemizde, İnönü Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu personelleri ve son sınıf öğrencilerimiz Yeşilyurt Belediye sınırlarında yaşayan, evinden bir merkeze gitmekte zorlanan, fiziksel aktivite yapamayan çocuklarımızı ziyaret edecek. Spor, egzersiz ve fiziksel aktiviteler uygulayacak. 6 ay boyunca devam edecek proje kapsamında özel çocuklara sahip 24 özel ailemiz ziyaret edilecek."

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Murat Türksoy, Muammer Zafer, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, İnönü Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, Malatya Otizm Derneği Başkanı Alaattin Baydaş, İnönü Üniversitesi akademik personeller ve öğrencilerin yanı sıra 18 yaşındaki down sendromlu Turan Emre Çelik protokol imza töreninde hazır bulundu.

Son Güncelleme: 22.02.2017 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.