11 Eylül 2016 Pazar 16:41
Engelli ve Yaşlıları Kabir Ziyaretinde Tekerlekli Sandalye ile taşıma

Erzincan'da, Kurban Bayramı öncesi türbe mezarlıklarda ziyaret yoğunluğu yaşanırken, Erzincan Belediyesi ziyarete gelen engelli ve yaşlılara, tekerlekli sandalye temin edip mezarlarını bulamayanlara bilgi sistemi ile kolaylık sağlıyor.

Bayram arifesinde, Terzibaba Mezarlığı ve Türbesinde yoğunluk yaşanıyor.

Erzincan Belediyesi ve belde belediyelere ait otobüs ve minibüslerle şehir merkezinden gelen vatandaşlar öncelikle türbeleri ziyaret edip, ardından yakınlarının bulunduğu mezarlara gidiyor.

Bazı vatandaşlar lokum dağıtırken, bazıları ise Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Mezarlığa ziyarete gelen vatandaşlardan ihtiyacı olanlar, görevlilerden tekerlekli sandalye talep edebiliyor. Talep doğrultusunda görevliler, ziyaretin sonuna kadar vatandaşlara da eşlik ediyor.

Engelliler talep etmeleri halinde belediyeye ait engelli taşıma aracıyla evlerinden alınarak mezarlığa getiriliyor ve ziyaretin ardından tekrar evlerine bırakılıyor. Yakınlarının mezarlarını bulamayanlar için mezarlık içerisinde bulunan Merazlık Bilgi Sistemi ile sorgulayıp yerlerini öğrenebiliyorlar.

Erzincan Belediyesi Mezarlık Müdürü Murat Uslu, bayram öncesi yoğunluk yaşadıklarını Erzincan Belediyesi olarak 11 araçla şehir merkezinden gelmek isteyen vatandaşlar için servis imkanı sağladıklarını söyledi.

Yakınlarının kabirlerini daha rahat bulması için Mezarlık Bilgi Sistemi ve rehberlik hizmeti sunduklarını belirten Uslu, "Yaşlı ve engellilerimizin daha rahat ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için, tekerlekli sandalye ve refakatçi hizmetimizde aynı zamanda mevcuttur. Çağrı merkezimize bilgi verildiği takdirde evlerinden engelli aracı ile alınarak kabir ziyaretlerini de yaptırıyoruz." dedi

Mezarlığı ziyaret edenlerden Muammer Bayrak da belediyenin tekerlekli sandalye hizmetini çok beğendiğini ve güzel bir uygulama olduğunu dile getirdi.

Son Güncelleme: 11.09.2016 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.