17 Haziran 2016 Cuma 12:08
'Engelsiz Aktiviteler' Projesi

MALATYA (AA) - Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, "Engelsiz Aktiviteler" Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında engellilerin sosyalleşmeleri için çeşitli etkinlikler yapıldığını belirtti.

Kalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşilyurt ilçe Kaymakamlığı ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında yürütülen "Engelsiz Aktiviteler" projesiyle engelli bireylerin sportif çalışmalar yapmaları ve var olan becerilerini geliştirmelerinin amaçladıklarını söyledi.

Geçen yıl yapılan çalışmalarda voleybol, futbol, yüzme, masa tenisi, atletizm, satranç ve el sanatları kursları açıldığını, kursiyer engelli öğrenciler için gerekli olan malzemeler ve kıyafetlerin temin edildiğini aktaran Kalay, ayrıca engelliler ve aileleri için Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep ve Nevşehir gezileri düzenlediklerini anlattı.

Kalay, böylece engelliler ve ailelerinin sosyal ortamlarda bulunarak toplumun birer parçası olduklarını ve toplum içinde yer edinmelerini sağlamaları, stresten uzaklaşmalarını sağlamadı hedeflediklerini dile getirdi.

Sultansuyu Tarım İşletmeleri Müdürlüğü bünyesindeki Hipoterapi Merkezinde de engelli öğrencilerin at üstünde egzersizleri sayesinde tedavi sürecinin hızlandırıldığını kaydeden Kalay, "Engellilerin eğitimlerine katkı sağlayan başta Kaymakamız Nesim Babahanoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.