17 Mayıs 2016 Salı 09:33
Erciş'teki Fazla Çalışma Eylemi Sona Erdi

Şeker-İş Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin, bir ay boyunca günde iki saat ücretsiz fazla çalışma eyleminin sona erdiğini bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, eylemin siyasetçi, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarda bir süreliğine şaşkınlık yarattığını belirtti.

Amaçlarının şeker fabrikalarında üretimi sağlam temeller üzerinde kurmak, olumsuzlukları bertaraf etmek, olası iş kazalarına ve had safhaya ulaşan personel eksikliğine dikkat çekerek siyaset makamlarını bu konuda harekete geçirme olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"25 kamu fabrikasının bulunduğu il ve ilçelerde gerçekleştirdiğimiz eylemler sonrası yaşanan gelişmeler, bizlere doğru bir eksende hareket ettiğimizi işaret ederek umutlarımızı yeniden yeşertmiştir. Bu eylem bir kez daha göstermiştir ki Şeker-İş Sendikası 53 yıl önce olduğu gibi bugün de duymasını bilene ses, yaşamasını bilene yürek, savaşmasını bilene zafer olacaktır. Büyük bir katılımla gerçekleştirdiğimiz 2 saat ücretsiz fazla çalışma eylemi asla bir yerlere gözdağı verme eylemi değil, tam aksine ölü fikirleri eleyerek ve realiteleri ortaya koyarak, milli vicdanları harekete geçirme eylemidir. Yapılan bu eylemin Türkiye'de çok büyük bir ses getirdiğinin kanaatindeyiz."

Şahin, Van Gölü havzasının en büyük sanayi kuruluşunun Erciş Şeker Fabrikası olduğuna dikkati çekerek, bu fabrikanın il genelinde işçisine, nakliyecisine, esnafına, çalışanına ve ilçe ekonomisine çok büyük katma değer sağladığını vurgulayarak, eylemde kendilerini bizi yalnız bırakmayan Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök ve işçilere teşekkür etti.

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.