24 Mart 2018 Cumartesi 10:04
Erdoğan: “Savaş Ganimetlerinin Helal Olduğu Gibi Bir Fetva Verilmiş, Böyle Şey Olmaz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekillerine yönelik konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri TSK ve Özgür Suriye Ordusu ÖSO birliklerinin Afrin’de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Afrin’e başta Vali olmak üzere yerel yönetim için görevliler atanacağını belirten Erdoğan, Afrin’de güvenlik ve yaşam koşullarıyla ilgili restorasyon çalışmaları başladığını aktardı.

Özellikle Birleşmiş Milletler tarafından dikkat çekilen bir konuya daha değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’deki ÖSO güçlerinin elde ettiği ‘ganimetler’ hakkında da konuştu.

Erdoğan şunları söyledi: “ÖSO kuvvetlerinin şehirde yağma yaptıklarına ilişkin iddialar üzerine inisiyatif alıyoruz. Kolordu komutanımız bu konuda gerekeni yapacak. Bizdeki fetvacılar gibi, orada da fetvacılar ortaya çıkmış. Savaş ganimetlerinin helal olduğu gibi bir fetva verilmiş. Böyle şey olmaz. Komutanı görevlendirdim, gereği yapılacak.”

Güvenlik Politikaları araştırmacıları için haber ve analizler sunan Asya’nın Sesi Haber Merkezi, konuyu uzmanından aktarıyor:

“Savaş ganimetleri, İsrailoğullarından müteşekkil önceki Ümmetlerin şeriatında haram iken Hz. Muhammed’le gönderilen son din ve şeriatta savaş ganimetleri, en helal rızıklar arasında kabul edilmiştir.”

‘Artık ganimet olarak elde ettiklerinizden helal ve temiz olarak yiyin ve Allah’tan korkup sakının. Şüphesiz Allah bağışlayandır, esirgeyendir.’ [Enfal Suresi 69]

Urve El Bariki, Resulullah’ın sallallahualeyhivesellem şöyle buyurduğunu nakletmiştir: “Kıyamet gününe kadar atların alnında hayır, mükafat ve ganimet bağlanmıştır.” [Sahih-i Buhari, Ganimetler Bölümü ‘Resulullah ‘Ganimet, Sizlere Helal Kılındı’ Buyurmuştur Babı 3119. Hadis]

Erdoğan’ın son dönemde ilim adamlarına yönelik aldığı keskin tavır dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’li milletvekillerine hitap ettiği konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“ÖSO şehitlerinin yakınları ile ilgili de bir şey yapmamız gerekiyor. Ailelerinin mağduriyetinin giderilmesiyle ilgili birtakım düzenlemeler yapmak gerekiyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.