14 Ağustos 2015 Cuma 00:05
Erken Seçim Geliyor!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümet kurma süreci kapsamındaki son görüşmesi sona erdi.

3 Ay İçinde Seçime Gidiyoruz!​

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümet kurma süreci kapsamındaki son görüşmesi sona erdi. Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Görüşme sonrasında koalisyon ya da tekrar seçim açıklaması beklenirken CHP’li kaynaklar yeniden bir görüşmenin yapılabileceğini söylüyor. Bir görüşmenin daha olup olmayacağı konusunda AK Partili kaynaklardan herhangi bir açıklama gelmedi.

Koalisyon görüşmeleri karşılıklı devam etti. Koalisyon görüşmelerinin ilk günlerinde söylemler üzerinde kırmızı çizgiler oluşturuldu. İki tarafın da heyet sözcüleri basın açıklamalarında bu hassasiyeti gösterdi.

YÜZDE 70 ORANINDA NETLEŞTİ ANCAK...

İki lider ve heyetler görüşmesinde şartlar üzerinden yüzde 70 oranında anlaştı fakat yüzde 30 oranında anlaşmazlık yaşandı. AK Parti koalisyon masasında ayrılan parti olmamaya dikkat etti ve son ana kadar görüşmeleri devam ettirdi.

HER GÖRÜŞMEDE YENİ ŞART

AK Partili kaynaklar görüşmelerde her türlü konunun tartışıldığını fakat CHP'nin her görüşme esnasında yeni şartlar ortaya çıkardığını dile getiriyor. AK Partili kaynaklar görüşmenin olumsuz geçtiğini ve 3 ay içinde seçimlerin tekrarlanacağını belirttiler.

Son Güncelleme: 14.08.2015 00:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.