20 Ocak 2016 Çarşamba 19:28
Erzincan Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

ERZİNCAN (AA) - Erzincan merkezli 8 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, İliç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 2012-2013 döneminde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan "Benim de Bir Şansım Olsun Projesi"nden elde edilen 118 bin liranın, FETÖ/PDY'ye yakın kuruluşlara aktarıldığı ve usulsüz harcandığı iddiasıyla yürütülen operasyonda gözaltına alınan 8 kişi, işlemlerinin ardından sağlık kontrollerinden geçirildi.

Zanlılar, daha sonra sivil polis minibüsleriyle Erzincan Adliye Sarayına getirildi.

Erzincan merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Van, Ağrı, Sivas ve Eskişehir'de, 18 Ocak'ta düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda aralarında ilçe milli eğitim müdürü ve okul müdürü ile bazı öğretmenlerin de bulunduğu, Erzincan'da 2, diğer illerde 6 olmak üzere 8 kişi gözaltına alınmıştı. Bir kişiye de ulaşılamamıştı.

Son Güncelleme: 20.01.2016 19:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.