05 Temmuz 2016 Salı 11:33
Erzincan'da Ramazan Bayramı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan’da, Ramazan Bayramı dolayısıyla açık havada bayramlaşma programı düzenlendi.

Erzincan Valiliği ve Belediyesi organizasyonu ile Belediye Kültür evi bahçesinde düzenlenen toplu bayramlaşma töreninde protokol ve vatandaşlar bir araya geldi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, birlik ve beraberliğin simgesi olan toplumumu kaynaştıran hoşgörü ve kardeşliği arttıran Ramazan Bayramı'na erişmenin sevincini milletçe yaşandığını söyledi.

Arslantaş, bayramların neşe, sevinç, sevme-sevilme ve sevindirme günleri olduğunu dile getirerek, "Aynı zamanda bayramlar toplumların milli birlik ve beraberlik duygularının zirveye ulaştığı yardımlaşma ve dayanışmanın daha yoğun yaşandığı milli ve dini duyguların inançların örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği millet olma şuurunun şekillendiği kuvvetlendiği müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar insanlar arasında dostluğun kardeşliğin barışın tekrar dile geldiği ve insanların birbirine daha çok özen gösterdiği özel günlerdi." dedi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, bayramların kardeşlik, birlik ve beraberlik günü olduğunu vurgulayarak, "Rahmet ve bereket kapılarının ardına kadar açıldığı mazlumların mağdurların kurduğumuz gönül köprüleriyle ulaşıldığı bir ramazan ayını ve onun bize hediyesi olan bugünde bir Ramazan Bayramı'nı birlikte kutluyoruz. Gerek ülkemiz, gerekse gönül coğrafyamız, gerekse tüm İslam diyarları için bu bayramlar hayırlara vesile olsun. İnşallah bu bayramlar münasebetiyle akan kanların dökülen gözyaşlarının da dinmesine o mazlum coğrafyalarda hala başlarından bomba yağan yerini yurdunu terk etmiş mülteci durumuna düşmüş tüm mazlumların ve mağdurlarında kendi ülkelerine kendi köylerine kendi topraklarına ulaşmaları ve onlarda bizim gibi bayram namazlarında bayram sofralarında buluşmalarını da rabbimden niyaz ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, "Türkiye’miz çok ciddi bir konjektörden geçiyor ciddi bir terör belası ile baş başayız. Allah’ın izni ile siz değerli hemşerilerimizin desteği ile inşallah bu işide bitireceğimize canı gönülden inanıyorum. İnşallah bu kan hem ülkemizde hem İslam aleminde bitecektir. Bayramlar birlik ve beraberliğin temsili ve en büyük göstergesidir yeter ki biz biri olalım iri olalım diri olalım birlikte Türkiye olalım. Allah’ın izni ile sırtımız hiçbir zaman yere gelmeyecektir." şeklinde konuştu.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, ramazan ayının manevi atmosferinin Erzincan'da çok derin hissedildiğini anlaarak, herkesin bayramını kutladı.

Bayramlaşma törenine 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, kurum müdürleri daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.